ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ-1

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ-1

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη, Οικονομολόγος – Επικοινωνιολόγος

Το άρθρο της Helen South που ακολουθεί αποτελεί έκφραση προσωπικών απόψεών της με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία της. 

Ο χώρος αυτός συμφωνεί στο μέγιστο μέρος και γιαυτό το λόγο και τις φιλοξενεί.

Στο άρθρο λοιπόν αυτό θεωρώ ότι θα βρείτε πολλά σημεία στα οποία θα συμφωνήσετε και θα βοηθηθείτε από αυτά στη χάραξη της προσωπικής σας διαδρομής και ίσως σε άλλα θα διαφωνήσετε.

Φιλτράρετέ τα και κρατήστε τα θετικά και εποικοδομητικά για σας.

Εδώ θα ήθελα να σημειώσω, ότι τα περισσότερα άρθρα διεθνούς ειδησεογραφίας και αρθρογραφίας που διαβάζετε στο χώρο αυτό, είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας και προσεκτικής επιλογής και έχουν αρκετή δουλειά πριν παρουσιαστούν σε σας.

Πιστεύουμε ότι με αυτά διευρύνουμε, κατά το δυνατόν, τους ορίζοντές σας εποικοδομητικά και διευκολύνουμε την επίτευξη των στόχων σας.

Γράφει η Helen South

helensouth

Πως να γίνεις ένας φημισμένος καλλιτέχνης

Πώς μπορώ να γίνω διάσημος καλλιτέχνης; Αυτή είναι μια ερώτηση που τίθεται συχνά από νέους καλλιτέχνες που θέλουν να μάθουν πώς να γίνουν επιτυχημένοι καλλιτέχνες. Μπορείς να γίνεις καλλιτέχνης; Σίγουρα, μπορείς. Μπορείς να γίνεις διάσημος καλλιτέχνης; Μπορεί. Μπορεί και όχι, όλα είναι δυνατά. Στην Τέχνη, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, ένας Αυστραλός χορογράφος, ο Jason Coleman σχολίασε ότι η διασημότητα δεν ήταν κάτι που επιλέγεις - ήταν κάτι που σου συνέβη. Μερικές φορές οι καλλιτέχνες κάνουν εξαιρετική δουλειά, και ενώ ζουν, δεν είναι ποτέ πολύ γνωστοί πέρα από τον άμεσο κύκλο τους ή μερικούς συλλέκτες - ενώ μέτριοι καλλιτέχνες, χτυπώντας τη σωστή πολιτιστική νότα ή μαζεύονται από τον σωστό έμπορο, μπορούν να γίνουν ονόματα οικιακής χρήσης. Η φήμη είναι μια άστατη επιχείρηση.

Να ξέρετε τι θέλετε.

Ξέρετε τι είναι πραγματικά καλλιτέχνης; Είναι εκπληκτικό πόσους μύθους πιστεύουν οι άνθρωποι για τους καλλιτέχνες. Μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα αν τους πάρετε αρκετά σοβαρά. Μπορεί να φαίνονται άνθρωποι που λιμοκτονούν, ή να έχουν πρόβλημα ναρκωτικών, και ακόμη και να μη έχουν συμβατικό κούρεμα, είναι όλα δυνατά. Πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες είναι αρκετά νηφάλιοι που πιθανότατα θα νομίζατε ότι είναι υδραυλικοί ή μπογιατζήδες αν τους είχατε δει στο δρόμο.

Γίνετε καλλιτέχνες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να γίνετε διάσημοι είναι να είστε καλλιτέχνης στην πρώτη θέση! Πώς το κάνεις αυτό; Κάνεις τέχνη. Γιατί θέτω αυτό το βήμα πριν από το σχολείο τέχνης; Επειδή χρειάζεστε ένα χαρτοφυλάκιο για να μπείτε στη σχολή τέχνης. Η σχολή τέχνης μπορεί να σας κάνει καλύτερο καλλιτέχνη, αλλά πρέπει να έχετε το ένστικτο και την επιθυμία να δημιουργήσετε τέχνη για την πρώτη θέση. Μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητες καθώς πηγαίνετε, αλλά η θέση για να ξεκινήσετε είναι να αρχίσετε να δημιουργείτε. Ένα τετράδιο ζωγραφικής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Μελετήστε την Τέχνη

Πρέπει να είστε καλύτεροι από τον μέσο όρο εάν θέλετε να είστε διάσημοι. Θα πρέπει να μάθετε για τις θεωρίες της τέχνης, και την ιστορία της τέχνης, καθώς και να μάθετε τις τεχνικές που χρειάζεστε, είτε πρόκειται για σχέδιο και ζωγραφική, ή τεχνικές ψηφιακής τέχνης, ή γλυπτικές ή σύγχρονες μεθόδους εγκατάστασης και παραγωγή βίντεο. Η σχολή τέχνης μπορεί να σας βοηθήσει με όλα αυτά, καθώς και να σας ενθαρρύνει να σκεφτείτε βαθιά τη φιλοσοφία και να σας βοηθήσει στη δικτύωση με άλλους καλλιτέχνες. Μπορείτε επίσης να αναπτυχθείτε μέσω ανεξάρτητης μελέτης, ανάγνωσης, νυχτερινών μαθημάτων και εργαστηρίων.

Κάντε ένα πρόγραμμα

Η οικοδόμηση μιας καριέρας τέχνης απαιτεί χρόνο. Οι συλλέκτες θέλουν να γνωρίζουν ότι η τέχνη που αγοράζουν θα αυξηθεί σε αξία και ότι ο καλλιτέχνης συνεχίζει να δημιουργεί και να βελτιώνεται έτσι ώστε οι άνθρωποι να θέλουν ακόμα να αγοράσουν το έργο του. Επομένως, πρέπει να αναπτύξετε το χαρτοφυλάκιό σας, να προσεγγίσετε γκαλερί και εμπόρους και να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς για να αποκτήσετε κάποια θέση. Μια μεθοδική προσέγγιση είναι το κλειδί για την επιτυχία, εξοικονομώντας σας από τη σπατάλη χρόνου και την απόσπαση της προσοχής σας από το σημαντικό έργο της δημιουργίας τέχνης.

Κάντε πολλά έργα τέχνης

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Το κλειδί για να είναι κάποιος διάσημος είναι το όνομα του να θέλουν να μπεί σε κάθε σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι είναι δημοφιλής. Στην τέχνη, φαίνεται να υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Το ένα είναι να είστε απόλυτα αφοσιωμένοι στη δουλειά σας, να κάνετε μια εργασία που έχει νόημα και με καλές τεχνικές δεξιότητες, που είναι τόσο βαθιά αληθινή και που οι έμποροι, οι αγοραστές και ο ευρύτερος κόσμος θα «συνδεθούν» με αυτό σε βαθύ επίπεδο. Αναγνωρίζουν ότι έχετε ένα μοναδικό όραμα για τον κόσμο που είναι επίσης ένα που μπορούν να καταλάβουν με κάποιο τρόπο. Διαβάστε τα άπαντα του Λουκιανού, τις θεωρίες του Sigmund Freud, μελετήστε τα έργα του Anselm Kiefer, όπως και τα έργα του Jean-Michel Basquiat, αλλά και του Banksy. Αλλά δεν αρκεί να δουλεύεις σαν σπουδαίος καλλιτέχνης, πρέπει να βρεις αυτό που σε κάνει τόσο μοναδικό οραματιστή.
Ο άλλος δρόμος είναι να προσπαθήσετε να ανταποκριθείτε στο κοινό, επιλέγοντας θέματα με τις καλύτερες πωλήσεις, κάνοντας δουλειά που γνωρίζετε ότι θα είναι δημοφιλή. Μερικές φορές αυτό θα είναι σκόπιμα «νευρικό» ή funky έργο για να ταιριάζει με μια τρέχουσα τάση, η οποία μπορεί να λειτουργήσει εάν είστε αρκετά γρήγοροι για να φτάσετε στα μέτρα των τάσεων.

Διαφημίστε την εργασία σας

Αυτό το μέρος μπορεί να είναι διασκεδαστικό μερικές φορές, αλλά μπορεί επίσης να είναι σκληρή δουλειά και μπορεί να σας αποσπά την προσοχή. Μην χαθείτε στην αυτο-προώθηση και ξεχάστε να περάσετε αρκετό χρόνο στο στούντιο σας. Για να γίνετε διάσημοι, πρέπει να παρουσιάσετε την τέχνη σας μπροστά σε ένα κοινό. Ένα μεγάλο κοινό. Πρέπει να προσεγγίσετε μια γκαλερί και να εργαστείτε για να εκπροσωπηθείτε σε μια μεγάλη έκθεση τέχνης. Για τη σοβαρή τέχνη, αυτή η παραδοσιακή προσέγγιση εξακολουθεί να είναι η καλύτερη διαδρομή. Οι περισσότερες μεγάλες γκαλερί διατηρούν τις δικές τους ιστοσελίδες καλλιτεχνών, αλλά μέχρι να εκπροσωπηθείτε, η δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας είναι καλή ιδέα. Μερικοί καλλιτέχνες προτιμούν να πωλούν το έργο τους ανεξάρτητα και διαδικτυακά, αλλά πραγματικά πρέπει να αξιοποιήσετε τα συμβατικά δίκτυα τέχνης για να τραβήξετε την προσοχή από τους συλλέκτες. Ωστόσο, οι διαδικτυακές αγορές μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό κενό για έναν αναδυόμενο καλλιτέχνη και είναι επίσης δημοφιλείς σε καλλιτέχνες που εργάζονται και στα δύο εξειδικευμένα είδη, καθώς και σε δημοφιλή έργα μαζικής αγοράς, ειδικά σε εκτυπώσεις και αφίσες.

Σχετικά με αυτό το Fame Thing ...

Η φήμη είναι κάτι που συμβαίνει, όχι κάτι που επιλέγετε. Εάν θέλετε απλώς να είστε διάσημοι, πιθανότατα θα πρέπει να προσπαθήσετε να συμμετάσχετε σε μια τηλεοπτική εκπομπή ή να παντρευτείτε έναν από τους Kardashians. Σοβαρά - ζητήστε από οποιονδήποτε από τους μη καλλιτέχνες φίλους σας να αναφέρει πέντε σύγχρονους καλλιτέχνες. Αν δεν ζείτε σε ένα ασυνήθιστα δημιουργικό περιβάλλον, θα εκπλαγείτε αν μπορούν να το σκεφτούν καθόλου! Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις καλή τέχνη για την οποία μπορείς να νιώθεις περήφανος.

πηγή : Liveabout.com : Επιμέλεια - Μετάφραση : Χρήστος Κονταρούδης-Αρχιτέκτων-πολεοδόμος-Εικαστικός