Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος : "ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ" Έκθεση ζωγραφικής της Αργυρούλας Pappas Tσιώτα, γνωστής Ελληνοαμερικανίδος καλλιτέχνιδας.

Ελληνογαλλικός  Σύνδεσμος : "ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ" Έκθεση ζωγραφικής της Αργυρούλας Pappas Tσιώτα, γνωστής  Ελληνοαμερικανίδος καλλιτέχνιδας.
phototsiota18032023
 
 
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ"
ατομική εικαστικη έκθεση
Εγκαίνια 29 Μαρτίου ώρα 20.00
Διάρκεια 29/3 - 2 Απριλίου 2023
Προλογίζει η Ιστορικός Τέχνης Δρ. Αννίτα Πατσουράκη
 
 
ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ PAPPAS – ΤΣΙΩΤΑ
Η Αργυρούλα Pappas Τσιώτα γεννήθηκε στο Dallas Texas, U.S.A. και είναι Κρητικής Καταγωγής. Κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής στο δημοτικό.
Μετακόμισε αργότερα στην Ελλάδα και σπουδάζει στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Νομική. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της αφιερώνεται στη ζωγραφική.
Μαθητεύει κοντά στους δασκάλους εικαστικούς Αντώνη Απέργη, Ιωάννη Βογιατζή, Σπύρο Κουρσάρο και Κωνσταντίνο Καλλίνικο.
Αργότερα σπουδάζει στην περίφημη Σχολή Καλών Τεχνών Botis Thallassinos και ειδικεύεται στην τεχνική του pastel από το 1983 έως το 1990.
Μετά το 1991 δημιούργησε την Gallery 1 και διοργάνωνε ατομικές & ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνών της Ελλάδος και από εξωτερικό όπου λειτούργησε έως το 2004.
Έχει παρουσιάσει 12 solo εκθέσεις από το διάστημα 1987 έως το 2009 σε γκαλερί, σε ξενοδοχεία μεγάλα, σε καλλιτεχνικούς φορείς και διοργανωτές π.χ. στην Αμερικανική Πρεσβεία το 2018, σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο το 1996 καθώς και στη Ναυτική Εβδομάδα το 2006 στη Πάτρα. Επίσης τις 2 αναδρομικές εκθέσεις, μια στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott Hotel το 2004 και η επόμενη το 2009 στο St. George Lycabettus Hotel, το 2009.
Έκτοτε συνεχίζει να δημιουργεί τα υποθαλάσσια θέματα και ετοιμάζεται για 3 η αναδρομική το 2023.
Ο υποθαλάσσιος χώρος είναι το βασικό θέμα που συνεχίζει να ερευνά μέσα από τα έργα της έχει δημιουργήσει 5 σειρές του θεματικού αυτού με διαφοροποιημένη μορφολογία και έμπνευση. Βραβεύτηκε η σειρά Βυθός Β΄ το 1999 στην 2 α Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και έχει πάρει πολλές τιμητικές διακρίσεις για το ταλέντο της. Έχει δημιουργήσει μια καινούργια σειρά που ονομάζεται «Το Σύμβολο της Πίστεως» που σύντομα θα παρουσιαστεί σε ατομική έκθεση στην Αθήνα.
Σήμερα συνεχίζει να δημιουργεί και να προωθεί τη δουλειά της και στις ομαδικές εκθέσεις στα πλαίσια του 3ημέρου Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης που διοργανώνει από το 2013 στην ιστορική αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου που είναι υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.
Είναι εκπαιδευτικός, μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. και του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ.
Fb.com/argy.pappastsiota
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
τηλ. επικοιν.: 6945849764