Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης : «Blessed Art» Κωνσταντίνος Κόμπος, ατομική έκθεση.

Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης : «Blessed Art» Κωνσταντίνος Κόμπος, ατομική έκθεση.

Πρόσκληση στα Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με Τίτλο:

«Blessed Art 3»

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, 2024 στις 19:30, στο Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης στην Λεωφόρο Ειρήνης 14 – 16 και Αλκιβιάδου, θα τελεστούν τα εγκαίνια της τρίτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής από την θεματική σειρά «Blessed Art», του γνωστού ζωγράφου Κωνσταντίνου Κόμπου με τίτλο «Blessed Art 3».

Τα Έργα: Τα έργα που εκτίθενται είναι πλούσια σε ελαιογραφίες και θέματα που πραγματικά εντυπωσιάζουν τόσο σε χρώματα όσο και σε σύνθεση και που ικανοποιούν κάθε επίδοξο κρητικό τέχνης. Οι ελαιογραφίες είναι σε καμβά διαφόρων διαστάσεων όπου ο καλλιτέχνης, συνθέτοντας με ένα μοναδικό τρόπο χωρίς να απομακρύνεται από το αληθινό,  δημιουργεί έργα με έντονο το χρώμα, την έκφραση, το συναίσθημα, και το όνειρο.  Οι θαλασσινές ρομαντικές ελαιογραφίες και τα ονειρικά ηλιοβασιλέματα είναι ξεχωριστά. Επίσης τα θέματα από την εξοχή, βουνό και θάλασσα αγγίζουν και τον πιο απλό επισκέπτη. Από την άλλη τα θέματα από την μυθολογία – Άτλαντας, Προμηθέας, Πήγασος και Οδύσσεια, δίνουν μια άλλη εκπληκτική διάσταση. Όλα τα έργα του καλλιτέχνη είναι αυθεντικά και μόνο μέσα από το θείο ταλέντο του γιαυτό και το «Blessed Art».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Οικονομολόγος και ζωγράφος, γεννημένος στο νησί της Αφροδίτης, με τα τρία μεταπτυχιακά στις οικονομικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, και Μεγάλης Βρετανίας, ξεκίνησε εκ νέου το ταξίδι του προς τον μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής. Το ταλέντο του άρχισε να διαφαίνεται στην δημοτική εκπαίδευση όπου πρωτοστατούσε σε κάθε μαθητική εκδήλωση τέχνης και με πάντα άριστους βαθμούς επίδοσης. Στην εξατάξια γυμνασιακή εκπαίδευση τον ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι καθηγητές   όπου προσπάθησαν να τον πείσουν να ακολουθήσει καριέρα στην τέχνη. Είχε πάντα την επιμέλεια των σκηνικών του σχολείου και συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις, όπως έργο του προκρίθηκε στη έκθεση του Τόκυο για το  παγκόσμιο έτος τροχαίας υπό της αιγίδα της UNESCO. Σε ηλικία 15 ετών βραβεύτηκε στους μαθητικούς/σπουδαστικούς διαγωνισμούς τέχνης έτους εθνικής παλιγγενεσίας1821-1971 με ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΕΧΝΗΣ από τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Φρίξο Πετρίδη. Στον στρατό είχε την ευχάριστη εμπειρία να διακοσμήσει τους θαλάμους των νεοσυλλέκτων. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, και έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Διατηρεί ακόμη το βιβλίο επισκεπτών από την τελευταία του (φοιτητική) ομαδική έκθεση στο Πειραιά το 1977. Παρά τις πολύχρονες σπουδές του, η τέχνη πάντα τον αγκάλιαζε και τώρα τον έχει κερδίσει εξ ολοκλήρου. Μέσα στο θεϊκό κόσμο της τέχνης, φιλοδοξεί ο καλλιτέχνης να αφήσει και το δικό του αποτύπωμα και να χαρίσει δημιουργίες που να εμπνέουν τον κόσμο.

Η Τέχνη εμπνέει την Ποίηση: Σε όλα τα έργα είναι γραμμένο, δίπλα τους, ένα μικρό ποίημα του καλλιτέχνη, που σίγουρα εκφράζει τον ευαίσθητο εσωτερικό του κόσμο και είναι εμπνευσμένο από το κάθε συγκεκριμένο έργο.

Επιμέλεια Έκθεσης: Μαρίνα Γκόντα, Φιλόλογος – Ιστορικός Τέχνης, Δρ. Σορβόνης

Είσοδος ελεύθερη.

Μαρίνα Γκόντα

Κείμενο-επιμέλεια έκθεσης

Φιλόλογος, Ιστορικός Τέχνης, Δρ Σορβόννης

Η τέχνη είναι αναγνώριση του εαυτού μας.

Ο Τσαρούχης έλεγε: ό,τι ζωγραφίζει κανείς εκ του φυσικού, είναι καλό.

Ο Κωνσταντίνος Κόμπος έχοντας μια διαδρομή πάνω από 40 έτη, μετουσιώνει τον ψυχισμό του σε τέχνη.

Έχουμε ποικίλους συνειρμούς  ανάμεικτους με πλούσια συναισθήματα, στοιχειοθετημένα σε έργα αυτής της έκθεσης.

Έργα φίνα με αυτοάμυνα, με ένα χρώμα, που γίνετε φώς και καταλήγει σε μια ανυπέρβλητη ομορφιά.

Επεμβαίνει με το προσωπικό του στίγμα (τις πινελιές του) να δώσει ζωντάνια και χρωματισμούς, ομορφαίνοντας κάθε ατέλεια ή ασχήμια του τοπίου, τονίζοντας στο έπακρο, το θεσπέσιο κάλλος του.

Έχουμε ζωγραφικές απεικονίσεις της πόλης του Πειραιά, του λιμανιού και διαφόρων σκαφών, όλες σε μια μουντή και χειμωνιάτικη μέρα.

Ο ζωγράφος έτσι θέλει, να δείξει την μαγεία της αγάπης, που έχει για την πόλη αυτή, ακόμα και στο ομιχλώδες καταχείμωνο.

Οι τοπογραφίες του Πειραιά όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός και μερικά ακόμα έργα αφυπνίζουν ιστορικές μνήμες σε ονειρικούς και μεταφυσικούς κόσμους και τροφοδοτούν μια φυγή: ταλαντούχας οφθαλμικής απόλαυσης.

Πολλές φορές ξεκινάει με την αφαίρεση, χρησιμοποιώντας διάφορα στρώματα χρωμάτων για να φθάσει επιτυχώς στο τελικό αποτέλεσμα.

Μια Διαδρομή, ένας Αέναος Διαχρονικός Διάλογος σε ένα Μεταφυσικό Πέρασμα.

Μια πνοή σκούρων χρωμάτων: μαύρου και μπλε και φωτεινών: πρασίνου, γκρι, και κόκκινων αποχρώσεων με πινελιές ώχρας και κηλίδες άσπρου και κίτρινου, γαλάζιων θαλασσινών παραστάσεων, κύματα που σκάνε στη χρυσή άμμο και περίεργες σκιάσεις σε φωτεινά και έντονα τοπία.

Εδώ η μοναδικότητα της έκθεσης είναι ένας εύστοχος συνδυασμός τέχνης και ποιητικής έμπνευσης.

Μαρίνα Γκόντα

Κείμενο-επιμέλεια έκθεσης

Φιλόλογος, Ιστορικός Τέχνης, Δρ Σορβόννης