Το μoment Creative : ανακοινώνει το διαδικτυακό Artist Meeting.

Το μoment Creative : ανακοινώνει το διαδικτυακό Artist Meeting.

 

Το μoment Creative ανακοινώνει το διαδικτυακό Artist Meeting

"‘Η σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού προφίλ γιαεπαγγελματίες του πολιτισμού & μουσειολόγους" 
με τις Ελεάνα Μολώζη & Ειρήνη Μοσχόβου του Museal.gr

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 17:00-19:30

Είσοδος Ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής

Συχνά, γίνεται αναφορά για τον καταλυτικό ρόλο της δημιουργίας ενός ισχυρού προφίλ για τους καλλιτέχνες, σε ΜΜΕ και social media. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση επαγγελματιών άλλων ειδικοτήτων που εργάζονται στον χώρο των τεχνών; Αυτή τη φορά, προγραμματίζουμε ένα διαδικτυακό artist meeting το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, με προσκεκλημένες ομιλήτριες τις δημιουργούς του Museal.gr, του πρώτου μουσειολογικού ιστολογίου στην Ελλάδα Ελεάνα Μολώζη και Ειρήνη Μοσχόβου με έδρα τη ΘεσσαλονίκηΣκοπός της συγκεκριμένης θεματικής είναι αφενός να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο και διεπιστημονικό ρόλο όλων όσων εργάζονται σε διάφορες ειδικότητες στο χώρο των τεχνών, του πολιτισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μουσείων. Αφετέρου, επιδιώκουμε να ξεδιπλώσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί η εικόνα και η αναγνωρισιμότητα επαγγελματιών του πολιτισμού & μουσειολόγων. Ιδιαίτερα δε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι στον Πολιτισμό και τις Τέχνες, καλούνται πλέον να δημιουργήσουν μια μοναδική επαγγελματική ταυτότητα, να ενισχύσουν τη φωνή τους και να συνδεθούν με το κοινό και τις τοπικές κοινότητες με ουσιαστικό τρόπο.
Με μεγάλη εμπειρία για τη δύναμη του Personal Branding, τόσο ως μουσειολόγοι, όσο και ως δημιουργοί του Museal.gr, η Ελεάνα και η Ειρήνη θα μιλήσουν για το self-branding και τα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας και προβολής ως μέσα ενδυνάμωσης των επαγγελματιών του χώρου των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών. Αξιοποιώντας παραδείγματα από την επαγγελματική τους εμπειρία, μαζί με τις προσκεκλημένες ομιλήτριες θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Με ποιό τρόπο μπορεί λοιπόν να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών που προσφέρουν οι μουσειολόγοι, οι υπεύθυνοι παραγωγής ή οι επιμελητές εκθέσεων σε μελλοντικούς και υπάρχοντες συνεργάτες; Ποιά είναι τα εργαλεία που χρειάζονται οι επαγγελματίες του πολιτισμού σήμερα, για να δημιουργήσουν την δική τους μοναδική επαγγελματική ταυτότητα; Πως μπορεί κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών να προωθήσει και να προβάλει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του/της;
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, σκοπός είναι θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών για το πως κάθε επαγγελματίας επιλέγει να προβάλει τα δυνατά χαρακτηριστικά του/της, να επικοινωνήσει την προηγούμενη εμπειρία ή την εξειδίκευση που έχει, και να δημιουργήσει ένα δίκτυο με εκπροσώπους φορέων, διεθνείς πολιτιστικές ομάδες και το ίδιο το κοινό.
Το Museal.gr είναι το πρώτο μουσειολογικό ιστολόγιο αποκλειστικά για επαγγελματίες του πολιτισμού στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο σύγχρονος επιμελητής, ο οποίος μπορεί να βρει χρήσιμα, πρακτικά εργαλεία, για να αναβαθμίσει το έργο του, αλλά και προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επαγγελματίες του κλάδου, τρόπους και αποτελεσματικές πρακτικές για να βελτιώσουν την εργασιακή τους καθημερινότητα. 

Προσκαλούμε μουσειολόγους, επιμελητές, επαγγελματίες του πολιτισμού που είτε βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα είτε έχουν μεγάλη εμπειρία, να συμβάλουν στη συζήτηση και να φέρουν σκέψεις, ερωτήματα, αλλά και ιδέες.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργός του μοment creative και της αμκε ‘ανάμεσα στους μέρμηγκες’. 
Πρακτικές πληροφορίες
Artist Meeting | Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, 17:00-19:30
Διαδικτυακά μέσω Teams
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής εδώ:
https://docs.google.com/forms/d/133ZO7Y78QhHDdSfjz-dSxgvva57Kkvcbv1OBQCY8r4Q/prefill
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Εmail. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
FB: momentcreativebyamongtheants | IG: themomentcreative
Τί είναι το μoment Creative;
Πρόκειται ένα πρόγραμμα professional development που δημιουργήθηκε από την αμκε ‘ανάμεσα στους μέρμηγκες’ το οποίο η οποία απευθύνεται σε καλλιτέχνες αλλά και επαγγελματίες του πολιτισμού, σε οποιοδήποτε στάδιο της επαγγελματικής τους πορείας και αν βρίσκονται. Μέσα από 1:1 mentoring αλλά και μέσα από μία σειρά από θεματικά artist meetings το μC επιδιώκει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων εργαλείων προς κάθε καλλιτέχνη και δημιουργό που επιθυμεί να συνδέσει τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική πρακτική και τα επόμενα του βήματα στο χώρο της τέχνης.
Το μoment Creative διοργανώνει δωρεάν μια σειρά από artist meetings επιδιώκοντας να ενθαρρύνει καλλιτεχνικές συνέργειες και να ενισχύσει έμπρακτα καλλιτέχνες και επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απώτερος στόχος είναι οι συμμετέχοντες να συζητήσουν ανοιχτά, να μοιραστούν και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες, γνώση και εμπειρίες πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν, είτε επιμελούνται μιας ιδέας καλλιτεχνικά, είτε οργανωτικά ή και τα δύο. 
Λίγα λόγια για τις ομιλήτριες του artist meeting:
Ελεάνα Μολώζη, Ιστορικός - Μουσειολόγος, Museal.gr
Η Ελεάνα είναι ιστορικός με μεταπτυχιακό στην Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς και εταιρείες, αναλαμβάνοντας έργα διαχείρισης συλλογών, σχεδιασμού εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ συμμετείχε σε ερευνητικά έργα cult & tech.
Ειρήνη Μοσχόβου, Μουσικολόγος - Μουσειολόγος, Museal.gr
Η Ειρήνη είναι μουσικολόγος με μεταπτυχιακό στην Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία με εξειδίκευση στην κατασκευή πολιτιστικών ψηφιακών εφαρμογών. Συνεργάζεται με πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδιώτες για την ανάδειξη συλλογών και καλλιτεχνικών έργων μέσω εκθέσεων και άλλων δράσεων.

Image

Ελεάνα Μολώζη

Image

Ειρήνη Μοσχόβου