Μαρίας Τσαρούχα PAD, ΜΕΘΟΔΟΣ PERCEPTUAL ACTING AND DIRECTING, Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Μαρίας Τσαρούχα PAD, ΜΕΘΟΔΟΣ PERCEPTUAL ACTING AND DIRECTING, Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Οταν η Τέχνη "παντρευεται" την Επιστήμη


Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη Mary Konta Οικονομολόγος - Επικοινωνιολόγος

Παρουσίαση του βιβλίου της  Maria Tsaroucha Μαρίας Τσαρούχα
PAD, ΜΕΘΟΔΟΣ PERCEPTUAL ACTING AND DIRECTING, Ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Άπειρες ζωές Άπειροι χαρακτήρες Άπειρα Frames

Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές παρουσιάσεις βιβλίων, έχω λάβει και ενεργό μέρος σε κάποιες από αυτές, όμως την παρουσίαση που παρακολούθησα το Σάββατο στις 10/11 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ ήταν κάτι το εντυπωσιακά πρωτόγνωρο και θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. 
Πριν προχωρήσω σε λεπτομέρειες θα αναφέρω ότι η παρουσίαση κράτησε δύο ώρες (πρωτοφανές) και όχι μόνο δεν κουνήθηκε κανείς από τη θέση του, αλλά η προσήλωση του κοινού στον κατάμεστο χώρο ήταν εντυπωσιακά επικεντρωμένη, σε αυτά που άκουγε.
Πιο συγκεκριμένα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έγινε η παρουσίαση του παραπάνω αναφερόμενου βιβλίου της εξαιρετικής επαγγελματία, σε πολλά επίπεδα (Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Ερευνήτρια, Συγγραφέας κ.α.), και καλής φίλης Μαρίας Τσαρούχα. Καλοτάξιδο το βιβλίο σου αγαπημένη μου.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο εξαιρετικός, πολύ γνωστός δημοσιογράφος και περήφανος / συγκινημένος πατέρας, Κώστας Τσαρούχας. Προλόγισαν, ο Αστροφυσικός και Πρόεδρος της ΕΕΦ (Ένωση Ελλήνων Φυσικών) κ. Ε. Θεοδοσίου Efstratios Theodossiou (δια κειμένου), ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΦ κ. Παναγιώτης Φιλντίσης Panagiotis Fildisis Φυσικός, ο κ. Α. Παπαδημητρίου Aggelos Papadimitriou Ηθοποιός, ο κ. Β. Κατσικονούρης, Συγγραφέας, και ο κ. Χ. Δημόπουλος  Dimopoulos Chris, Ερευνητής.
Το βιβλίο έρχεται «να γεφυρώσει τις θεωρίες της κβαντικής φυσικής, του mindfulness και της Μεθόδου του περίφημου Actors Studio σε μια νέα αρμονία. Αν υπήρχε κβαντική επιστήμη του θεάτρου θα λέγαμε ότι το βιβλίο αυτό είναι το ζωτικό της εγχειρίδιο». Σε αυτή την παρουσίαση αναπτύχθηκαν πολύ σπουδαία καινοτόμα θέματα, ήταν πραγματικά ένα καθηλωτικό δίωρο.
Πριν τελειώσω θα ήθελα να επισημάνω ότι το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται μόνο στους ηθοποιούς, αντίθετα είναι πολύ χρήσιμο, κάνει έρευνα της ψυχής μας με ιδιαίτερο τρόπο, θέτει ζητήματα και ερωτήσεις στην επιστήμη που προωθούν την ανθρωπότητα ένα βήμα παρακάτω προκαλώντας την φαντασία των επιστημόνων. 
Θα βοηθήσει κάθε σκεπτόμενο άτομο να οργανώσει τη σκέψη και τη δράση του με διαφορετικό τρόπο.
Συγχαρητήρια !!!!!!

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ το πάνελ των ομιλητών

Image

Μαρία Τσαρούχα με Μαίρη Κονταρούδη ArtPortal

Image