Γιώργος Γελαράκης : "Ανασαίνω" και νοιώθω πολύ τυχερός διότι ανακάλυψα νωρίς ότι η μουσική είναι η πιο μαγική μορφή έκφρασης.

Γιώργος Γελαράκης : "Ανασαίνω" και νοιώθω πολύ τυχερός διότι ανακάλυψα νωρίς ότι η μουσική είναι η πιο μαγική μορφή έκφρασης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΛΑΡΑΚΗ

Ένα καλλιτέχνη με πολύπλευρο ταλέντο και σημαντική διαδρομή.

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη-Μπαζιώνη, Οικονομολόγος – Επικοινωνιολόγος.

Τον Γιώργο Γελαράκη δεν τον γνώριζα μέχρι που μου στάλθηκε Δελτίο Τύπου με την καινούργια του δουλειά, ένα single  με το καινούργιο τραγούδι του "Όταν σε κάνω να γελάς"το link της  δημοσίευσης ακολουθεί  https://artportal.gr/texnes/mousiki/giorgosgelkarakis18012021.html

καθώς επίσης και  ένα νέο πολυσυλλεκτικό album με τίτλο "Aνασαίνω" 2021, από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Aganda music productions. 

 Έχει συνεργαστεί με εντυπωσιακά και πολλά «ονόματα» του χώρου όπως  :  Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας, Ν.Πορτοκάλογλου, Λ.Παπαδόπουλος κ.ά.),  Κίτρινα ποδήλατα.  "Το νήμα",  Λ.Μαχαιρίτσα Δ.Κοργιαλά,  Β.Καζούλη, στο"Σταυρό του Νότου" στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν. Ζιώγαλα. Παράλληλα έχει διακριθεί με βραβεύσεις για τη δουλειά του.

Βλέποντας όλο το «πακέτο», αφίσα – στοίχοι – μουσική – απόδοση καθώς και βιογραφικό του καλλιτέχνη (πλήρες αναγράφεται στο link που αναφέρω παραπάνω) ομολογώ εντυπωσιάστηκα από όλα και το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι θα ήθελα «να τον γνωρίσω» στο μουσικό και καλλιτεχνικό γενικότερα κοινό καλύτερα. Τα τραγούδια του υπέροχα, τρυφερά, νοσταλγικά, σε ταξιδεύει ονειρικά και με θετικό πρόσημο, κάτι που έχουμε απόλυτη ανάγκη στους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Πρόκειται για χαρισματικό άτομο. Έτσι αποφάσισα να έλθω σε επαφή μαζί του για μία συνέντευξη / κουβεντούλα, την οποία μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει, και η οποία ακολουθεί.

Διαβάζοντας το βιογραφικό σας, παρατήρησα ότι ασχοληθήκατε με δύο τομείς τέχνης το τραγούδι και το θέατρο. Προφανώς σας «κέρδισε» το τραγούδι. Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πείτε λίγα πράγματα για τη διαδρομή αυτή που υποθέτω ήταν στο ξεκίνημά σας.

Η μουσική ήρθε στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και από την εφηβεία άρχισα να σκαρώνω τα πρώτα μου τραγούδια. Νοιώθω πολύ τυχερός διότι ανακάλυψα νωρίς ότι η μουσική είναι η πιο μαγική μορφή έκφρασης. Αργότερα κατά τη φοιτητική μου ζωή, συνάντησα το θέατρο και προσπάθησα να ανακαλύψω ακόμα περισσότερες πτυχές μου.

Ως μουσικός συνεργαστήκατε με πολύ μεγάλα «ονόματα» καλλιτεχνών του χώρου και του στυλ μουσικής που μέχρι σήμερα υπηρετείτε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας αναφέρετε τι «εισπράξατε» / μάθατε από τη συνεργασία με τόσο μεγάλους καλλιτέχνες, και τι σε εμπειρία και γνώση σας ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Κάθε είδους συνεργασία εφόσον έχει λόγο ύπαρξης, αποτελεί ένα σπουδαίο μάθημα για τον καθένα. Οι εικόνες και οι μνήμες από κάθε μουσική εμφάνιση είναι πολύ έντονες στο μυαλό μου και νομίζω ότι υποσυνείδητα έχουν καθορίσει τις επιλογές και τον τρόπο λειτουργίας μου όσον αφορά τη μουσική.

Έχετε βραβευτεί σε διαγωνισμούς της  musicheaven.gr θέλετε να μου πείτε λεπτομέρειες από για την εμπειρία σας αυτή.

Πρόκειται για τραγούδια από το 1ο μου album «Ονειροποιός», με τα οποία συμμετείχα σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr το 2011 και το 2013.  Η συμμετοχή μου έγινε στα πλαίσια της επαφής μου με τη σύνθεση και της αναζήτησης μου για νέες μουσικές διαδρομές. 

Μία ερώτηση που στον καιρό μας έχει γίνει «κλισέ», αλλά αξίζει τον κόπο να απαντηθεί. Βιώσαμε ένα πολύ μεγάλο διάστημα καραντίνας, κάτι που δημιούργησε σε ένα σοβαρό ποσοστό πληθυσμού, σε όλο τον πλανήτη, σοβαρά προβλήματα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ψυχολογικά, οικονομικά, ανάπτυξης σε μεγάλο βαθμό ενδοοικογενειακής βίας, κοινωνικής απομόνωσης, έλλειψης τρόπου εκτόνωσης που όλοι μας έχουμε ανάγκη και πολλά άλλα. Εσείς οι καλλιτέχνες όλων των μορφών τέχνης, έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, εκτονώνεστε σε αρκετά μεγάλο βαθμό μέσω της τέχνης σας την οποία φυσικά αγαπάτε και γι’ αυτό τη διαλέξατε, και επειδή την αγαπάτε την κάνετε και καλά. Εσείς πως βιώσατε όλο αυτό ? η παραγωγή του single καθώς και του καινούργιου σας album είναι ένα σημαντικό κομμάτι γιατί δημιουργήσατε, τα υπόλοιπα ?

Είναι μια πρωτόγνωρη εποχή για όλους τους επαγγελματικούς τομείς. Μια περίοδος όπου δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Οι μουσικοί και γενικότερα ο κόσμος του πολιτισμού απαξιώθηκαν από την σημερινή κυβέρνηση σε βαθμό που προκάλεσε απόλυτη αμηχανία. Σίγουρα αυτό το γεγονός πρέπει να αντιμετωπιστεί και να βρεθεί λύση. Το μόνο θετικό είναι ότι μέσα από όλη αυτή την αναταραχή υπάρχουν πολλές αφορμές για έμπνευση και υλικό προς επεξεργασία για κάθε καλλιτέχνη, ώστε να εκφράσει τα συναισθήματά του και τους προβληματισμούς του.

Θα ήταν πολύ όμορφο να μας λέγατε κάποια πράγματα για τα μελλοντικά σας σχέδια και όνειρα.

Όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις για το φετινό καλοκαίρι δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες. Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μου album «Ανασαίνω» και ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ηχογραφήσεις νέων τραγουδιών κάθε εβδομάδα. Ετοιμάζω κάποιες συνεργασίες και θα αναμένουμε να επέλθει η κανονικότητα. Εύχομαι το φθινόπωρο να είμαστε σε θέση να παίξουμε και πάλι μουσική υπό κανονικές συνθήκες, ακόμα και με τα όποια προβλήματα υπήρχαν πριν την πανδημία.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την κουβέντα μας και να ευχηθώ τα καλύτερα για τη συνέχεια γιατί τα αξίζετε άλλωστε.Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για το κάλεσμα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη που προσφέρετε στην τέχνη όλα αυτά τα χρόνια. 

Ακολουθούν κάποια επιπλέον στοιχεία του καλλιτέχνη καθώς και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Οι φωτογραφίες του άρθρου "ανήκουν" κατά σειρά παρουσίασης στις φωτογράφους η 1η : Ανέζα Καράμπαλη και οι 2η και 3η : Eύη Τουαντζόγλου.

Facebook page: https://www.facebook.com/GiorgosGelarakisofficial

Youtube channel:  https://www.youtube.com/gelarakisgiorgos

Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια. Από το 2008 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ, καθώς και openings σε συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών (Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας, Ν.Πορτοκάλογλου, Λ.Παπαδόπουλος κ.ά.). Το 2007 - 2009 συμμετέχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις της Θ.Ο.Π. σε Ορεστιάδα, Πάτρα, Κρήτη κ.α. Το 2011 και 2013 κατακτά το 3ο βραβείο σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr, και το Μάρτιο του 2013 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική πρόταση με τίτλο "Ονειροποιός" από την Fm records, με δικές του συνθέσεις και στίχους. Το 2014 και 2015 πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με εμφανίσεις από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη. Το Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφορεί το 2ο προσωπικό του album με τίτλο "Η πόλη μια άδεια αγκαλιά"από την MLK. Ο χειμώνας 2016-17 αποτελεί την έναρξη για πολλές διαφορετικές συνεργασίες και εμφανίσεις με τον τραγουδοποιό Δ.Κοργιαλά. Το Φεβρουάριο του 2017 πραγματοποιεί μία σημαντική εμφάνιση στο "Σταυρό του Νότου" στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ν.Ζιώγαλα και παράλληλα ηχογραφείται το 3ο του album! Το καλοκαίρι του 2017 πραγματοποιεί περιοδεία με πάνω από 30 εμφανίσεις στη βόρεια Ελλάδα. Το χειμώνα του 2017-18 εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Καβάλα, Κοζάνη κ.ά. και συναντά τα Κίτρινα ποδήλατα, όπου μαζί ηχογραφούν το τραγούδι "Το νήμα" το Φεβρουάριο του 2018, που αποτελεί προπομπό του 3ου του album. Το καλοκαίρι του 2018 πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Βόρεια Ελλάδα Θεσσαλία, Αθήνα και Κυκλάδες, πραγματοποιεί opening σε συναυλία του Λ.Μαχαιρίτσα στη Φλώρινα και ηχογραφεί 15 καινούρια τραγούδια Η σεζόν 2018-19 τον βρίσκει να ταξιδεύει και πάλι σε όλη την Ελλάδα με νέα project όπως το αφιέρωμα στο Μ.Λοΐζο, το Θ.Μικρούτσικο κ.ά, και μια σειρά από εμφανίσεις για 1η φορά στην Πελοπόννησο. Πραγματοποιεί παράλληλα εμφανίσεις με το Δ.Κοργιαλάαλλά και το  Β.Καζούλη στη Βέροια. Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποιεί και πάλι μεγάλη περιοδεία με 30 εμφανίσεις. Το Δεκέμβριο του 2019 πραγματοποιεί στο «Μουσικό κουτί» στο Γκάζι την παράσταση «Βέροια,Θεσσαλονίκη,Αθήνα», παρέα με τους τραγουδοποιούς Σ.Γκατζούρα και Γ.Μάρτο. Η νέα του δισκογραφική πρόταση κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2021 με τίτλο «Ανασαίνω».

 

Image
Image