ΓΙΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ! H ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ! H ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Παρατήρησε κι αναρωτήσου.

Είτε θέλεις να ασχοληθείς με την αυτογνωσία σου είτε με την ζωγραφική σου, είτε απλά θέλεις να βρεις λύση για την επιβίωση σου σήμερα ξεκίνα από την παρατήρηση της λεπτομέρειας  και μετά την σύνθεση με κάθε πληροφορία-γνώση  έχεις από διαφορετικές πηγές συναντήσει. 

Προσωπικά ήταν ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου θα έλεγα, το να παρατηρώ αλλά και να συνθέτω.

Αυτό με βοήθησε να φτάσω και στο απλό ως σύνθεση κι όχι ως αφαίρεση αλλά  και στην κατανόηση του 0 πριν το 1!

Είναι ένα από αυτά που με οδήγησαν στην επιθυμία μου να παραδώσω την βιωμένη Γνώση μου όχι μόνο  μέσα από τα έργα μου αλλά και με λόγο. Έτσι άρχισα να την καταγράφω για να  εμφανιστεί ακόμη μια άποψη!

Image
Image
Image

Βρισκόμαστε σε μια ενδιαφέρουσα κατάσταση όπως μου αρέσει να την χαρακτηρίζω. Οι περισσότεροι δεν έχουν πού να ακουμπήσουν. Είναι το σημείο της διαδρομής που εμφανίζεται το παράθυρο επάνω στην στέγη. Ο φεγγίτης!  

Ναι, γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο γιατί δεν είναι ορατή η εικόνα το μέλλοντος. Μια εικόνα που να μας βοηθάει να εστιάσουμε και να μας τραβήξει.  

Αν το δεις ακόμη πιο ενδιαφέρον αυτό και ξυπνήσεις την περιέργεια σου να τραβήξεις την κουρτίνα ήδη έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα.

Ναι, αλλά υπάρχουν κανόνες.

Θα είναι σοφό να προετοιμάσεις τον εαυτό σου με εφόδια για το ταξίδι.
Τώρα θα μου πεις ότι υπάρχει και το θέμα της επιβίωσης. Πολύ ωραία πάλι θα απαντήσω. Τώρα έχεις χρόνο αλλά και γνώσεις πώς να αναθεωρήσεις διάφορες ασυνείδητες καταγραφές που έχεις επιτρέψει τόσα χρόνια να καθορίσουν τον τρόπο που σκέφτεσαι, που επιβιώνεις, του τί είναι καλύτερο για σένα , ακόμη και  τί σε καθορίζει σαν ζωγράφο ή καλλιτέχνη πόσο μάλλον σαν δημιουργό!

Παρατήρησε τις λέξεις που επικρατούν σήμερα και τοποθέτησε τες σε κάθε τομέα κι επίπεδο της ύπαρξης σου. Παράδειγμα ‘’ πλένουμε τα χέρια πολύ καλά’’! Γνωρίζεις ποιος ο συμβολισμός των χεριών και πώς αυτή η έκφραση θα σε οδηγούσε να σου δώσει  κι άλλα εσωτερικά στοιχεία; Βρες τον φεγγίτη!

Μετά αποφάσισε  για σένα και προετοίμασε τον εαυτό σου για τις εικόνες που θα ζωγραφίσεις  με την σκέψη, τον λόγο, τα βήματα σου στην ζωή, στην αποτύπωσή τους επάνω σε έναν καμβά!  Μην περιμένεις την  έμπνευση να σου έρθει από το πουθενά. Πήγαινε συνειδητά στα ανώτερα υποεπίπεδα της και εξασφάλισε με εξάσκηση την επιστροφή με υγιή  τρόπο.  

Όταν αρχίσεις να ζεις συνειδητά ακόμη και στους πίνακες σου, θα νιώθεις την ανάγκη αλλά θα έχεις και τον τρόπο να ζωγραφίζεις την λύση μόνο, να καλείς την ομορφιά της Ζωής!

Γίνε με όποιο τρόπο ζωγράφος του μέλλοντος!

Αλεξάνδρα Μηλιοπούλου