Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Art Project Space : «Ψηφιακά εργόχειρα» Φλωρεντία Οικονομίδου, ατομική έκθεση.

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Art Project Space : «Ψηφιακά εργόχειρα» Φλωρεντία Οικονομίδου, ατομική έκθεση.

technochoroslogo22092023

"Ψηφιακά εργόχειρα" Φλωρεντία Οικονομίδου

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00-22:30

Διάρκεια έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου – 21 Οκτωβρίου 2023

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο Art Project Space την ατομική έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου με τίτλο  «Ψηφιακά εργόχειρα». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00, ενώ η διάρκεια της θα είναι έως τις 21 Οκτωβρίου 2023.

Η έκθεση της Φλωρεντίας Οικονομίδου περιλαμβάνει τρία τρίπτυχα animation και μια σειρά μεγάλων εικαστικών τυπωμάτων. Τα έργα της μας ταξιδεύουν στον χωροχρόνο. Ερμηνεύοντας και μεταμορφώνοντας με προσωπικό εικαστικό τρόπο τη σύγχρονη πραγματικότητα, δημιουργεί ψηφιακά έργα ή όπως αλλιώς τα ονομάζει η ίδια «Ψηφιακά εργόχειρα». Κάποια από αυτά αναφέρονται στην απώλεια του οικείου ενώ σε άλλα δίνεται έμφαση στον κοσμολογικό-ονειρικό χαρακτήρα. Παρατηρώντας κανείς τα έργα της καλλιτέχνιδος δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί τι συνέβη στο παρελθόν και τι θα φέρει το μέλλον. Η καλλιτέχνης ακροβατεί ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό προσκαλώντας τον θεατή σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Η επίκουρος καθηγήτρια Ιστορικός Τέχνης Ειρήνη Λεοντακιανάκου που προλογίζει την έκθεση αναφέρει σχετικά: «Τα «Ψηφιακά εργόχειρα», που πήραν μορφή κατά την περίοδο των πολέμων και της πανδημίας σχολιάζουν το σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, συγκροτώντας μια ιδιαίτερη προσωπική εικαστική αφήγηση, όπου εμπλέκονται και στοιχεία από το υποσυνείδητο και το φανταστικό. Το ύφος τους προσιδιάζει σε μια σουρεαλιστική οπτική με έντονο ανατρεπτικό χιούμορ παραμένοντας ανοικτά σε πολλαπλές ερμηνείες. Θυμίζουν ενίοτε «ψηφιακά εργόχειρα» σχεδιασμένα στις λεπτομέρειές τους, ξανά και ξανά στον υπολογιστή, καταλήγοντας σε εντυπωσιακές συνθέσεις και στη συνέχεια σε εξαιρετικά εικαστικά τυπώματα.  Ένα παζλ από μικρές ιστορίες αποκαλύπτεται όσο περισσότερο κοιτάζεις πολλά από αυτά. Όπως αναφέρει η ίδια η Φλωρεντία, τα έργα της μεταμορφώνονται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, σαν να παίρνουν σιγά-σιγά τη δική τους ζωή.»

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Φλωρεντία Οικονομίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι στο εργαστήριο Zavaro, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο Νίκου Κεσσανλή και Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο  του Θανάση Εξαρχόπουλου. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Σύρου και διδάσκει Σχέδιο - Χρώμα - Έντυπη Τέχνη. Τα έργα της - ένας συνδυασμός σχεδίου και ψηφιακής τέχνης- έχουν εκτεθεί σε ατομικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις και βρίσκονται σε πολλά μουσεία στον κόσμο.

 

Image

Art project space_Φλωρεντία Οικονομίδου_ Διατήρηση των Eιδών

Image

Art project space_Φλωρεντία Οικονομίδου_ Χαρούμενα Γενέθλια Γή!

Image

Art project space_Φλωρεντία Οικονομίδου_ Transcultural travelers I

Image

Art project space_Φλωρεντία Οικονομίδου_ Το μικρό καράβι που ταξίδεψε