ΕΛΛΗΝΟΣ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ : "ΚΙΤΡΙΝΟ - YELLOW" ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΛΛΗΝΟΣ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ : "ΚΙΤΡΙΝΟ - YELLOW"  ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΛΛΗΝΟΣ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ : "ΚΙΤΡΙΝΟ - YELLOW"
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Γράφει η #Μαίρη Κονταρούδη Μπαζιώνη, Οικονομολόγος / Επικοινωνιολόγος
Πρόκειται για μία ομαδική εικαστική έκθεση, με τη συμμετοχή 27 σύγχρονων και αξιόλογων εικαστικών, με πρωτότυπο θέμα και ιδιαίτερα ευχάριστο, που μας βοηθάει να απομακρυνθούμε από την, πολλές φορές, ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε.
Οργάνωση / Επιμέλεια Δημήτρης Λαζάρου.

Τα εκτιθέμενα έργα προβάλλονται μοναδικά στον πολύ όμορφο και φιλόξενο χώρο του Ελληνο – Γαλλικού Συνδέσμου στην πλατεία Κολωνακίου.
Από την επίσκεψή μου λοιπόν στην έκθεση αυτή το πρώτο στοιχείο που με προδιάθεσε ψυχολογικά είναι το ΧΡΩΜΑ που είναι και το θέμα της έκθεσης και με συνέπεια οι καλλιτέχνες με τις δημιουργίες τους «υπηρέτησαν».
Άλλωστε η κεντρική ιδέα της έκθεσης και το χρώμα κίτρινο, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου :
«Το ΚΙΤΡΙΝΟ χρώμα είναι συνδεδεμένο με πολλούς συμβολισμούς. Κατεξοχήν με τον ήλιο, το φως, τον πλούτο, τη δόξα, την αισιοδοξία και την ευτυχία. Στην Κίνα θεωρείται το χρώμα της σοφίας.»
Κατά την πορεία του χρόνου μέχρι σήμερα, το κίτρινο έχει διάφορες ερμηνείες με πρόσημο όμως κατά βάσιν θετικό.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και διάφορων καλλιτεχνικών δημιουργιών. Τα έργα όμορφα, εντυπωσιακά τα περισσότερα, πρωτότυπα σε ιδέες με απόλυτη προσήλωση στο θέμα της έκθεσης.
Προτείνω να την επισκεφτείτε, τα έργα και το περιβάλλον θα φτιάξουν πολύ τη διάθεσή σας, και σε κάθε περίπτωση να σκεφτούμε ότι την εποχή που ζούμε που ρόδινη δεν θα την έλεγα με τίποτα, είναι καλό να «χρωματίζεται» η ζωή μας με τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.
Στην περίπτωση που θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, και περιγράφονται στην αναγγελία της έκθεσης πατήστε στο link που ακολουθεί.
https://artportal.gr/ektheseis/trexouses-prosexos/yellowexhibition07102022.html

Image
Image
Image

Πόπη Κρανίδη "το κίτρινο αδιάβροχο"

Image

Georgio Babili " άλογο απο το άρμα του ήλιου"

Image

Δημήτρης Ψωμοδότης " Love"

Image

Στέλλα Κατεργιαννάκη " Ήλιος"

Image

Χριστίνα Μαρκοπούλου " Ξημέρωσε "