Εγκαίνια : Ιnternational Architecture Awards® 2020, The City and the World | Architectural Exhibition

Εγκαίνια : Ιnternational Architecture Awards® 2020, The City and the World | Architectural Exhibition

The City and the World | Architectural Exhibition

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη – Μπαζιώνη, Οικονομολόγος – Επικοινωνιολόγος.

Από τα εγκαίνια της ετήσιας εκδήλωσης  Ιnternational Architecture Awards® 2020που έγιναν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο The European Centre Athens Μητροπόλεως 74 στην Πλάκα.

Διοργανωτές είναι το The Chicago Athenaeum International Museum και το the European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.
Ο θεσμός International Architecture Awards®, ιδρύθηκε το 2005, είναι ο παλαιότερος, ετήσιος εορτασμός  παγκόσμιας αρχιτεκτονικής, παρατηρεί τις διεθνείς τάσεις και τον ανταγωνισμό για τον τίτλο του Παγκόσμιου Κτιρίου του έτους.

Λεπτομέρειες της όλης οργάνωσης, μπορείτε να δείτε στο link που ακολουθεί:  https://artportal.gr/texnes/arxitektoniki/cityandworld.html

Τα Αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, έχουν επιλεγεί από Επιτροπή Κριτών και προέρχονται από υποβληθείσες μελέτες ενδιαφερομένων από όλα τα μέρη του κόσμου. 

Τα έργα είναι εντυπωσιακά και καλύπτουν όλο το φάσμα έργων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Θεωρώ ότι θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για Αρχιτέκτονες, για φοιτητές Αρχιτεκτονικής και λοιπόυς ενδιαφερόμενους του αντικειμένου.

Η ετήσια τελετή απονομής των διεθνών βραβείων, η οποία είχε λαμπρό και πανηγυρικό χαρακτήρα και ήταν  ακολουθούμενη από δεξίωση, φέτος λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης, δεν θα γίνει αλλά θα μετατεθεί για το 2021.

Συγχαρητήρια σε όλους τους βραβευθέντες.

Ακολουθούν φωτογραφίες κάποιων έργων καθώς και στιγμιότυπα από τα εγκαίνια, τα οποία έγιναν με την τήρηση όλων των κανόνων πρωτοκόλλου για το COVID 19.

Image
Image
Image
Image
Image
Image