ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κύκλος Μαθημάτων: «Προσεκτικές Ματιές σε Έργα Τέχνης» μέσω Youtube.

 

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη, Mary Konta, Οικονομολόγος - Επικοινωνιολόγος.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς, στα πλαίσια των δράσεων του, και επί σειρά ετών, περιλαμβάνει ζωντανές διαλέξεις στο Μουσείο Δροσίνη για θέματα Τέχνης τα οποία παρουσιάζει η κα Αμαλία Παπαϊωάννου. Λόγω της μη εκτέλεσης ζωντανών παρουσιάσεων λόγω καραντίνας, αποφάσισε τη συνέχιση τους μέσω Youtube, σε περιορισμένο χρόνο παρουσιάσεων.

Στα πλαίσια των διαλέξεων "ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ" λοιπόν το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο  αποφάσισε  την επανεργοποίηση του συνδέσμου της διάλεξης για το Σταθμό του Saint-Lazare του Claude Monet σήμερα Πέμπτη 30/4, 17:00-23:00 και ενέκρινε την πραγματοποίηση άλλων 2 διαλέξεων μέσω youtube με θέμα τις Δεσποινίδες της Αβινιόν του Pablo Picasso (14/5) και τη Μονάδα Κατοίκησης (Unité d'Habitation) του Le Corbusier στη Μασσαλία (4/6).  

Λίγα λόγια για την κα Παπαϊωάννου.

 Η Αμαλία Παπαϊωάννου είναι αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Panthéon Paris 1 της Σορβόννης. Ειδικεύεται στην τέχνη του 18ου αιώνα και είναι μέλος της Γαλλικής, της Καναδικής και της Διεθνούς Εταιρείας Σπουδών για τον 18ο αιώνα, όπως επίσης και της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις. Έχει διδάξει Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Ιστορία Τέχνης στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην ανωτέρα και ανωτάτη εκπαίδευση: Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Φίλοι και Φίλες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς!

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη θερμή ανταπόκρισή σας στην ιδέα μας να συνεχίσουμε τις “Προσεκτικές ματιές σε έργα τέχνης” μέσω του youtube! Μας δίνετε μεγάλη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε!

Μετά από παράκληση πολλών, αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε ξανά τον σύνδεσμο της διάλεξης για το Σταθμό Saint-Lazare του Claude Monet για όσους δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν ή θα ήθελαν να την ξαναδούν. Αυτήν την Πέμπτη, λοιπόν, 30 Απριλίου, από τις 17:00 έως και τις 23:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη πατώντας εδώ:

https://youtu.be/mgIyAHoSr_Q

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τις προγραμματισμένες διαλέξεις μας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς μέσω youtube για τους μήνες του Μαΐου και του Ιουνίου:

- την Πέμπτη 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με θέμα τις Δεσποινίδες της Αβινιόν του Pablo Picasso και

- την Πέμπτη 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με θέμα τη Μονάδα Κατοίκησης (Unité d’Habitation) τουLe Corbusier στη Μασσαλία.

Οι σύνδεσμοι για τις δύο διαλέξεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη 12 Μαΐου και την Τρίτη 2 Ιουνίου αντιστοίχως και θα είναι διαθέσιμοι τις ημέρες των διαλέξεων από τις 17:30 έως τις 23:00.

Ανυπομονούμε για το επόμενο ραντεβού μας κι ελπίζουμε να τα πούμε και διά ζώσης σύντομα!

Με πολλούς -και καλλιτεχνικούς- χαιρετισμούς,

Αμαλία Παπαϊωάννου