ΠΡΟΕΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΡΟΕΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΡΟΕΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δασκάλα Τέχνης σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου
Τηλ: 00357 99573616

Ψηφιδωτά με μεικτά υλικά.

Δουλεύω πάνω σε ξύλινη επιφάνεια χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά όπως: κεραμικά πλακάκια, γυαλί, καθρέφτες, σίδερο, κουμπιά, πιάτα, κουτάλια, πιρούνια, χάντρες, ύφασμα, βίδες, μπουκάλια, φερμουάρ, σύρμα και πολλά άλλα.
Η έμπνευση μου είναι βασισμένη στην διαφορετικότητα, στην συνύπαρξη, στην αποδοχή. Μπορούμε να συνυπάρξουμε με τις όποιες διαφορές μας μέσα σε ένα σύνολο, σε ένα πλαίσιο και να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλο, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στοιχεία ρατσισμού ;;;;
Μπορούν σε ένα έργο να σταθεί η σκουριά δίπλα στην λάμψη κάποιου υλικού;;; Το κάθε υλικό παίρνει καινούριο νόημα ακόμα και αν προηγουμένως ήταν άχρηστο ή σκουπίδι. Το κάθε υλικό αναγεννάται, επαναχρησιμοποιείται  σε ένα έργο τέχνης.
Όλα και όλοι μπορούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, ακόμα και τα άχρηστα αντικείμενα μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία ενός έργου.  Να αποχτήσουν καινούριο ρόλο.
Σύνθημα για τη ζωή μου είναι το εξής: Τίποτα και κανένας δεν είναι χαμένος .Ο κάθε ένας είναι μοναδικός.  Η απόρριψη είναι η οδός για να μας οδηγήσει σε κάποιο άλλο μονοπάτι.
Αυτό προσπαθώ να το δώσω μέσα από τα έργα μου. Παρουσιάζουν μίαν παραστατική εικόνα στην οποία είναι ευπρόσδεκτα ό,τι υλικά θέλουν να αποτελέσουν στοιχεία αυτής της εικόνας.
Παραθέτω την φωτό μου και δείγματα έργων μου.  Σας παρουσιάζω ολόκληρο το έργο και φωτο που δείχνουν κοντινές ματιές,  αποσπάσματα ενός έργου.

 

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΡΓΩΝ

Αγαπητοί Kαλλιτέχνες, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να προβληθείτε μέσω αυτού του ιστότοπου Τέχνης, κοινοποιώντας στοιχεία της δουλειά σας.

Dear Artists, you are all welcome to  be part of this site promoting your artwork.