Πολεμικό Μουσείο Αθηνών : “Τέχνη Σύνοδος Ουρανού και Γης” ομαδική έκθεση.

Πολεμικό Μουσείο Αθηνών : “Τέχνη Σύνοδος Ουρανού και Γης” ομαδική έκθεση.

Καλλιτεχνική σύμπραξη ανάμεσα στη διακεκριμένη Curator Μαρίνα Γκόντα και τον εικαστικό διεθνούς εγνωσμένου κύρους,  Curator κ. Miguel Gomez ενδυνάμωσε την πολιτιστική επικοινωνία και εξωστρέφεια ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η αγαστή συνεργασία επέφερε νέες συμπλεύσεις εμπειριών και πολιτιστικών αντιδανείων, πολυεπίπεδης ανταλλαγής και νέας δυναμικής. Μέσω της εικαστικής έκθεσης , « Ιερές Νύχτες» που πραγματοποιήθηκε στο Bari της Κάτω Ιταλίας, δημιουργήθηκαν δεσμοί φιλίας και νέων προοπτικών ανάμεσα στους Έλληνες και στους Ιταλούς εικαστικούς.

Τόσο η θεογονία όσο και η θεογνωσία με όλες τις σκεπτομορφές τους, ενστερνίζονται το συλλογικό ασυνείδητο του ιδεατού κόσμου, όπως την αντιλαμβάνονται τα μάτια των εικαστικών της Έκθεσης :“Τέχνη Σύνοδος Ουρανού και Γης”, όπου τα εγκαίνια θα γίνουν:  10 Φεβρουαρίου 2023, στις 20:00 μμ στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Οι δημιουργοί δίνουν νέα υπόσταση στην ύλη, προσεγγίζοντάς τη μεθοδολογία και τις τεχνικές, μέσα από την ιερή γνώση της πίστης, της προσευχής και της εσωτερικής απευθύνσεως.  Αυτή τη φορά η έκθεση" Τέχνη, Σύνοδος Ουρανού και Γης" που τελεί υπό την Αιγίδα: του Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού και της Επισκοπής Μπάρι- Μπιτόντ, της διεθνούς Biennale του Bari, και των διεθνών εκδηλώσεων του Federico II και Vallisa Cultura, έχει κύριο σκοπό της τη δημιουργία ακόμη πιο θερμών δεσμών με τους εικαστικούς. Παράλληλα με την έκθεση, θα παρουσιαστεί σε ειδική εσπερίδα από το Ινστιτούτο: European Region Framework Cooperation, www.erfc.gr   το Διαπεριφερειακό έργο FAME ROAD που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα INTERREG GREECE ITALY   με σκοπό συμπράξεις σε project πολιτισμού, αλλά και εξερεύνησης συμμετοχής τους σε ειδικά προγράμματα πολιτιστικής εξωστρέφειας και συνεργασίας, υπό το πρίσμα της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Άκης Ανδρεαδάκης,Ολίβια Αφιώνη,Νίνα Διακοβασίλη,Αλεξάνδρα Δογκάκη,Κώστας Ευαγγελάτος, Άντζελα Ευθυμιάδη,Σοφία Ζέρβα,Γιώργος Ζερβάκης, Ιωάννης Καραλιάς, Ιωάννα Καρδιακού, Δέσποινα Κουβάτσου, Κώστας Κουνάλης,Κωνσταντίνα Κρατημένου, Σπύρος Λύτρας, Βασιλική Μάγκα, Πέτρος Μάλλης, Ισμήνη Μίχα, ,Μαρία Μύαρη,Βασίλης Νικολάου, Λουκία Ορφανού,Λουκιάνα Παπαδοπούλου, Σταύρος Παναγιωτάκης, Λεόντειος Πετμεζάς, Κώστας Σπυριούνης, Μαρίνα Στάθη, Μάικ Τζαμαλής, Βαγγέλης Τζερμιάς, Άννα Τσαπάρα, Άννα Τσιβδάρη, Μαρία Υφαντίδου, Evi Photopoulos, Gilda,Stella Meli, Maria Demetra (DIDI) Mourdjinis, Ilma Spinelli,Terzani, Roxolana Tchotchieva Politis,

CONFERENCE  AGENDA

Image