ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ : JANUS BIFRONS Ομαδική Εικαστική Έκθεση

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ : JANUS BIFRONS   Ομαδική Εικαστική Έκθεση

JANUS BIFRONS.  Ομαδική Εικαστική Έκθεση

 

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη Μπαζιώνη, Οικονομολόγος / Επικοινωνιολόγος

Από τα εγκαίνια (9/1/2023) της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «JANUS BIFRONS» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, στην πλατεία Κολωνακίου. Τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης του 2023 στο χώρο, ήταν λαμπερά, με τη συμμετοχή των επισκεπτών μεγάλη, και τον ενθουσιασμό των καλλιτεχνών και οργανωτών έκδηλο.
Το θέμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πολύ όμορφα δοσμένο μέσα από την οπτική των αξιόλογων καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επίσης έκδηλο. Ο διοργανωτής κ. Λαζάρου φανερά ενθουσιασμένος ήταν ο φιλόξενος οικοδεσπότης της εκδήλωσης.
Αν βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας, και ιδιαίτερα στη μεγάλη «γειτονιά» της τέχνης, μια και είναι πολλές συγκεντρωμένες γκαλερί από τις πιο γνωστές στο χώρο, είναι μία ευκαιρία να επισκεφτείτε και αυτή την έκθεση.

Ακολουθούν όλα τα πληροφορικά λεπτομερή στοιχεία της έκθεσης:

Εγκαίνια: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023 | 5 – 9μ.μ. 
στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι (Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)
Η έκθεση διαρκεί από 9 έως 21 Ιανουαρίου 2023

Ο ιστορικός χώρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου υποδέχεται την πρώτη έκθεση του νέου έτους 2023 με την ευχή η ΤΕΧΝΗ να αποκτήσει το νόημα που της αξίζει παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.
Η ομαδική εικαστική έκθεση JANUS BIFRONS εγκαινιάζεται τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και ώρα 5-9μ.μ. με τη συμμετοχή 32 σύγχρονων αξιόλογων εικαστικών που δημιουργούν, σχολιάζουν και εύχονται από καρδιάς για τη νέα χρονιά.

Ο Ιανός (λατινικά: Ianus) είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων. Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων .

Επίσης, η πρώτη ημέρα του έτους, η έναρξη της νέας χρονιάς και ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος σε αυτή τη θεότητα, υποδεικνύοντας παράλληλα και τη σημασία της για τον ημερολογιακό λατρευτικό κύκλο των Ρωμαίων.

Ο θεός Ιανός, λοιπόν, είχε δύο πρόσωπα, ένα «κακό», αγέλαστο και ένα «καλό», χαρούμενο και γι’ αυτό άλλωστε τον αποκαλούσαν και «Janus bifrons», δηλαδή διπρόσωπο Ιανό. Τα δύο αυτά πρόσωπα έβλεπαν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Το ένα, το «κακό», έβλεπε πίσω στον παλιό χρόνο, ενώ το άλλο το «καλό» μπροστά στον νέο χρόνο. Τα δυο του πρόσωπα, με αυτό τον τρόπο, συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι’ αυτό, άλλωστε, και αφιέρωσαν στον Ιανό τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα του νέου έτους, που κοιτάζει πίσω προς τον προηγούμενο χρόνο και μπροστά προς τον επόμενο.

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.
Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change – www.arthubathens.org,

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Jalex – Jocasta M. - Kostas G. Schnippering – Maria Vlasseros – Yiannis Kaminis – Yiannis Nomikos – Αγγελάκη Αναστασία -
Έλενα Αρσενίδου – Μίνα Γκελντή – Λεωνίδας Δαΐρης – Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Φαίδρα Εγγλέζου - Αθανασία Θεοδωρακοπούλου – Ρένα Καμάρη – Νίκος Καραμπάσης – Ελένη Καρνέζη – Χρήστος Κονταρούδης – Φάνης Κοττάς – Θεοδώρα Λιακοπούλου – Ευαγγελία Λιάσκου – Δέσποινα Μαρία Λογίδου – Ελένη Λουκή – Ειρήνη Μπρέμπου – Βασίλειος Παλιός – Γιόλα Πήττα – Αικατερίνη Πουλιάση – Βιβέττα Σαρρή – Αλέξιος Σπανίδης – Μίνα Σπηλιοπούλου – Αλέξης Τελιανίδης – Μαργαρίτα Τελιανίδου – Καίτη Τσαβαρή

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. // This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Συνδιοργάνωση: ART HUB ATHENS / Art for social change – www.arthubathens.org
Εγκαίνια: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023 | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 9 – 21 Ιανουαρίου 2023

JANUS BIFRONS – Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:
https://www.facebook.com/events/839414753807131/839417050473568/?active_tab=discussion
ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος Κολωνάκι, Αθήνα (Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 - 9 μ.μ. Σάββατο: 12 - 4 μ.μ. Τετάρτη και Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Image

Άποψη του κυρίως εκθεσιακού χώρου.

Image

Ελένη Καρνέζη " Έσω-Πρόσωπα" 50x60cm//dox80cm//50x60cm. Ακρυλικά σε καμβά

Image

Χρήστος Κονταρούδης : Ιανός_3D : 3D Σύνθεση σε χρωματικά επίπεδα

Image

Μαργαρίτα Τελιανίδου: " Πρωϊνή Ομίχλη : 100 x 100 cm. Ακρυλικά σε καμβά

Image

Αλέξιος Σπανίδης : "JANUS" : Ακρυλικά με φύλλα χρυσού και ασημιού.

Image

Jalex Arte Difronte : 70 x 50 cm. : Μικτή τεχνική-Ακρυλικά, πάστα δομής, και φύλλα χρυσού.

Image

Θεοδώρα Λιακοπούλου : " Υποσυνείδητο " 35 x 50 cm. : Ακρυλικά

Image

Φαίδρα Εγγλέζου : " Προσευχή " : 70 x 50 cm.. Ακρυλικά σε καμβά

Image

Μαίρη Κονταρούδη, στο έργο Ιανός_1 του Χρήστου Κονταρούδη

Image

Άποψη χώρου εισόδου.