European Centre Athens : «Ο μίτος της Αριάδνης» ομαδική εικαστική έκθεση.

European Centre Athens : «Ο μίτος της Αριάδνης» ομαδική εικαστική έκθεση.

European Centre Athens : «Ο μίτος της Αριάδνης»

Ομαδική Εικαστική Έκθεση

 

To European Centre Athens σε συνεργασία με European Centre for Architecture Art Design & Urban Studies, και Chicago Athenaeum Museum for Architecture & Design, παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Ο μίτος της Αριάδνης», σε επιμέλεια της ΔρΜαρίνας Γκόντα.

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη Μπαζιώνη, Οικονομολόγος / Επικοινωνιολόγος

Από τα λαμπρά εγκαίνια (1/4/2022) της έκθεσης, με τη μεγάλη συμμετοχή φιλότεχνων, συλλεκτών, καλλιτεχνών και φίλων.  Τα έργα που παρουσιάζονται εξαιρετικά με την προσωπική οπτική του κάθε καλλιτέχνη στο θέμα. Ο χώρος φτιαγμένος ειδικά για τη χρήση αυτή, προβάλλει τα έργα με τον καλύτερο τρόπο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες πολλοί, ο καθένας με το δικό του εικαστικό στυλ, έδωσαν στο μύθο «ζωή» και μας παρέσυραν στα μονοπάτια της εποχής με τις αλήθειες και τους μύθους τους.

Είναι μία έκθεση πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή και συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δείτε.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ολίβια Αφιόνη, Ζάνα Βόσσου, Ελένη Γάτσιου, Ευαγγελία Γιαννακούλη, Εύα Γεράκη, Ελένη Δημοπούλου, Άντζελα Ευθυμιάδη, Βασιλική Ηλιακοπούλου, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Helen-Mudie Ιωαννίδου, Βασίλης Καβουρίδης, Ιωάννα Καρδιακού, Ιωάννης Καραλιάς, Ελένη Καρνέζη, Αρετή Κλουτσινιώτη, Χρήστος Κονταρούδης, Μίνα Κορδαλή, Χάρης Κοντοσφύρης, Μαρίνα Κωστάκη, Θάνος Λιάκος, Γιώργος Λένης, Τζίνα Μάρκου, Ισμήνη Μίχα, Κατερίνα Μπεκιάρη, Μάτα Μπίγαλη, Αλέξανδρος Μουστάκας, Μαρία- Δήμητρα Μουρτζίνη, Ζωή Νικητάκη, Λουκία Ορφανού, Σταύρος Παναγιωτάκης, Νίκος Παύλου, Λουκιάνα Παπαδοπούλου, Ιώ Παππά, Γεωργία Παράσχη, Νίκος Παύλου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Ματίνα Σιώκη, Κατερίνα Σταθάτου, Αντιγόνη Τζιόρα, Άννα Τσιβδάρη, Ελένη Τσιλιλή, Μαρία Υφαντίδου, Φωτεινή Ρέβη, Κωνσταντίνα Φαρμάκη, Σοφία Φουντουλάκη, Μιχαήλ Φαλκώνης, Γιώργος Χουντάλας, Peter Adriew, Zacharoula Bongard, Efie Funk, Bety Krnanska, Gilda Frumkin, Peter Shevchenko, Roksalana Tohotchieva-Politis, Terzani Daniel Verstraete.

Στην έκθεση αναφέρει η Μαρίνα Γκόντα, επιμελήτρια της έκθεσης: «Παρουσιάζεται μια ομάδα Εικαστικών που εκφράζουν, συνομιλούν, αποδίδουν στη χρωματική παλέτα τους, στοχεύοντας στην αναπαράσταση ενός μεγάλου μέρους του μυστηρίου της ύπαρξής μας, της ζωής.
Από την Αριάδνη του άλλοτε, στη γυναίκα της σύγχρονης εποχής που μάχεται, προσπαθεί να βρει ένα φως στο τούνελ, να βοηθήσει τους αγαπημένους της και τον ίδιο τον εαυτό. Οπλισμένη με αποφασιστικότητα απομακρύνει κάθε κίνδυνο και πτώση σε έναν αγώνα δρόμου που άλλοτε είναι μακρύς, δύσκολος, βασανιστικός και ενίοτε γεμάτος τέρψεις, χαρές, επιτυχίες και εκπλήξεις. Παγιδευόμαστε και γινόμαστε έρμαια των υλιστικών απολαύσεων και διεισδύουμε όλο και βαθύτερα σε έναν ατέρμονα Λαβύρινθο με αποτέλεσμα να χρειάζεται θάρρος, σθένος και μεγαλείο ψυχής ώστε να αντιμετωπισθεί ο Σύγχρονος Μινώταυρος.
Περιπλανιόμαστε και τριγυρνάμε σε γνώριμα και οικεία μέρη, στις γειτονιές μας και στα αγαπημένα μας σοκάκια με αγαλλίαση ψυχής και γαλήνης απομακρύνοντας φοβίες και ανασφάλειες. Η Αριάδνη, ο Μίτος, η Ιέρεια οι τελετές για την άφιξη, η υποδοχή κάθε εποχής δεν ήταν μύθος. Είναι η ιστορία που μας ακολουθεί στην σύγχρονη εποχή μας και σε ένα κόσμο σε πλήρη κίνηση και ως επί το πλείστον με επιφανειακές ανησυχίες.
Μέσα από την έκθεση ο θεατής ξετυλίγει το Μίτο του δικού του μονοπατιού, το δικό του κουβάρι που θα τον οδηγήσει σε ένα άπλετο φως, στην ίδια του την ύπαρξη και στις ουσιαστικές απολαύσεις της ζωής.
Η ευρηματικότητα, η Τέχνη και ο πολιτισμός μας βοηθούν να βρούμε αυτή την έξοδο από τον Λαβύρινθο και να ανακαλύψουμε της δικιά μας Αριάδνη του αέναου Μίτου».

Διάρκεια : 1 – 17/4 2022

Ώρες και ημέρες λειτουργίας : Τετάρτη έως Κυριακή 12.00 – 19.00

European Centre Athens, Μητροπόλεως 74, Πλάκα. 

 

Image

Γιάννης Καραλιάς & Μαρίνα Γκόντα "Περιμένοντας τον Μίτο της Αριαδνης"

Image

Χρήστος Κονταρούδης & Μίνα Κορδαλή " Ο Μίτος της Αριάδνης"

Image

Φωτεινή Ρέβη " Η Αριάδνη της Ειρήνης στην Ουκρανία"

Image

Zaharoula Bogard με το έργο της

Image

Ιώ Παππά " Η απελευθέρωση"

Image

Σοφία Φουντουλάκη " Η Αριάδνη 2022 "

Image

Μίνα Κορδαλή " Μίτος της Αριάδνης I "

Image

Λουκία Ορφανού " Μινώταυρός και Αριάδνη "

Image

Ισμήνη Μίχα " Το κλειδί "

Image

Μαρίνα Γκόντα, Μαίρη Κονταρούδη- και Ιωάννης Καραλιάς στο έργο του.

Image

Γεράκη Εύα "Ο Λαβύρινθος του Θησέα"

Image

Αθανάσιος (Θάνος) Λιάκος "Ariadne's Thread" 2022

Image

Μάτα Μπίγαλη και το έργο της

Image

Ισμήνη Μιχάλης "Το κλειδί"

Image

Φωτεινή Ρέβη με Γιώργος Χουντάλας και το έργο του.