ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Γ. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Γ. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Γ. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ
10 χρόνια επιτυχημένης και εντυπωσιακής πορείας.

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη Μπαζιώνη, Οικονομολόγος / Επικοινωνιολόγος

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, γιορτάστηκαν με μεγάλη λαμπρότητα και εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής φίλων του χώρου και της Τέχνης, τα 10 χρόνια επιτυχημένης και εντυπωσιακής πορείας της Πινακοθήκης. Βρίσκεται στην Νέα Ιωνία. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της αποτέλεσε ένα σημαντικό κέντρο αναφοράς Πολιτισμού στην περιοχή και όχι μόνο, παρουσιάζοντας πάντα εκθέσεις με μεγάλο ενδιαφέρον αναφοράς.
Ο Γιώργος Βογιατζόγλου, Αρχιτέκτων, Συλλέκτης και ιδιοκτήτης της Πινακοθήκης Γ. Βογιατζόγλου, γιόρτασε την επέτειο αυτή των 10 χρόνων παρουσιάζοντας 10 καλλιτέχνες αγαπημένους από την εξαιρετική προσωπική του Συλλογή. Αυτοί είναι :

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΑΡΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΔΙΓΚΑ, ΕΛΕΝΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ και ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27/5 οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος να την επισκεφτείτε και να την απολαύσετε. Είναι μία ευκαιρία να δείτε από κοντά σπουδαία έργα των καλλιτεχνών αυτών. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

O Θανάσης Μουτσόπουλος Ιστορικός Τέχνης και συν επιμελητής της έκθεσης μαζί με το Γιώργο Βογιατζόγλου αναφέρει :

« Οι επιλογές με έργα δέκα μόνο καλλιτεχνών, δεν μιλάνε μόνο για ιδιαίτερες αγάπες ή εκλεκτικές συγγένειες, αλλά ουσιαστικά κατασκευάζουν ένα αφήγημα για μερικά από τα κεντρικά ερωτήματα που απασχολούν το συλλέκτη. Ασφαλώς αφουγκραζόμαστε αιτήματα περί εντοπιότητας εδώ, με ένα τρόπο που δεν έχει ξανά γίνει τόσο ξεκάθαρος. Η γενεαλογία η οποία μοιάζει αδύνατο να βγάλουμε από τη συζήτηση είναι ασφαλώς η λεγόμενη Γενιά του ’30 και τα αιτήματά της.
Ο Γιώργος Βογιατζόγλου όχι μόνο παρουσιάζει δύο από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της, αλλά απλώνει ένα νήμα που θα ενώσει το ’30 με το 60 και από κει το ’80 έως τον αιώνα που μόλις διανύουμε ».
Η έκθεση συνοδεύεται από Κατάλογο – Λεύκωμα, περιλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια για τους καλλιτέχνες και τα έργα τους, τα οποία εκτίθενται στην Πινακοθήκη, η οποία ονομάστηκε «Σπάρτη» (Μικράς Ασίας), τιμώντας τον τόπο καταγωγής των γονιών του κ. Γιώργου Βογιατζόγλου, Νίκου και Στέλλας Βογιατζόγλου.

Ο Γ. Βογιατζόγλου μιλώντας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και την οικογένειά για την αγάπη και τη στήριξη που του πρόσφεραν.
Ακολουθούν στιγμιότυπα και φωτογραφίες από τα εγκαίνια.

 

Image

1

Image

2

Image

3

Image

Κλεοπάτρα Δίγκα

Image

Παρθένης Κων/νος

Image

Παρθένης Κων/νος

Image

Τσαρούχης Γιάννης

Image

Τσαρούχης Γιάννης

Image

Απάρτης Θανάσης

Image

10

Image

Μωραϊτη Ελένη

Image

Φασιανός Αλέκος

Image

13

Image

Φασιανός Αλέκος

Image

Καπράλος Χρήστος