ARTEXPO New York 2019

ARTEXPO New York 2019

ARTEXPO NEW YORK 2019, (April 04-07), PIER 90, NYC

MODERN AND CONTEMPORARY ART SHOW

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη Mary Konta Οικονομολόγος - Επικοινωνιολόγος

Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός έγινε στη Νέα Υόρκη, στην καρδιά του Manhattan, την περασμένη εβδομάδα, επισκέφτηκα την μεγάλη αυτή διεθνούς εμβέλειας έκθεση το Σάββατο στις 6/4 και θα σας περιγράψω αυτά που είδα, άκουσα και έμαθα για τη διοργάνωση αυτή.
Από το 1978, η Artexpo New York, είναι το μεγάλο τετραήμερο εικαστικό γεγονός που προσφέρει πρόσβαση σε εκατοντάδες ασχολούμενους με την Τέχνη Γκαλερί, εκδότες και καλλιτέχνες κάτω από την ίδια στέγη, παρουσιάζοντας παράλληλα και τις τελευταίες τάσεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο.
Φιλοξενεί πάνω από 35,000 επισκέπτες, είναι το μεγαλύτερο foire τέχνης που συγκεντρώνει αγοραστές / επενδυτές από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών χώρων τέχνης, πωλητών τέχνης, διακοσμητών, αρχιτεκτόνων, εταιριών εμπορίας τέχνης και μεταπρατών.

Το σκεπτικό της έκθεσης του 2019 είναι [Transform - Μεταμόρφωση]. Η τέχνη έχει μεγάλη δύναμη, αλλάζει κατεστημένα, θεωρήσεις και μας κάνει να βλέπουμε τους εαυτούς μας και τα πιστεύω μας με άλλη οπτική. Πράγματι μέσα από τα εκθέματα, η δύναμη της τέχνης νοιώθουμε να μας ακουμπά και να μας μεταμορφώνει.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της έκθεσης, θα πάρετε πολλές πληροφορίες.

Image

Nicolas Zalevsky

Image

Derwin Leiva

Image

Roxy Sora

Image

Anna Razumovskaya

Συνεχίζω λοιπόν με τι προσωπικά εισέπραξα από την διοργάνωση αυτή, και να προσπαθήσω να βοηθήσω στην γνώση σας για τα διεθνή δρώμενα του χώρου της τέχνης. Οι εκθέτες, τα εκθέματα, οι επισκέπτες και ο χώρος ήταν όλα πολύ καλά οργανωμένα, πραγματικά συμμετείχαν από όλο τον κόσμο καλλιτέχνες είτε μεμονωμένα, είτε μέσω γκαλερί είτε μέσω ομάδων εθνικών αποστολών.

Τα εκθέματα σε σημαντικότατο ποσοστό ήταν πραγματικά εξαιρετικά.
Γνωρίζοντας από τέτοια μεγάλα εικαστικά γεγονότα, εκ των έσω μάλιστα, μιλώ για την ετήσια ακόμα μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Art Capital στο Grand Palais στο Παρίσι, στην οποία έχει λάβει επανειλημμένα μέρος ο σύζυγός μου Χρήστος Κονταρούδης Αρχιτέκτων – Εικαστικός και μέλος της Societe des Artistes Francais, έχω να πω τα ακόλουθα.

Στο Παρίσι η μεγάλη αυτή έκθεση που συγκεντρώνει και αυτή πάνω από 40.000 επισκέπτες και 3.500 εκθέτες, έχει σκοπό να «γνωρίσει» τους καλλιτέχνες στο διεθνές κοινό, δηλαδή οικονομικές πράξεις δεν είναι πολύ συχνές.

Αντίθετα, εδώ η αγορά τέχνης έχει μεγάλη δυναμική, δεν έχει μόνο πολλές πωλήσεις αλλά και ιδιαίτερα υψηλές τιμές πώλησης, κάτι που στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν εμφανίζεται.

Θα έλεγα σε γενικές γραμμές ότι τα δύο μεγάλα Foire στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αγοραστικό / επενδυτικό κοινό.
Θα τελειώσω συμπληρώνοντας και κάτι το αυτονόητο, ότι είναι ο χώρος αυτός, όπως και όλα τα διεθνή δρώμενα άλλωστε , ιδιαίτερα κατάλληλος να δημιουργηθούν μεγάλες «καλλιτεχνικές φιλίες» που μπορούν να έχουν και πολύ θετική εξέλιξη.
Στο χώρο συνάντησα και την καταπληκτική ελληνίδα καλλιτέχνη και αγαπημένη φίλη, Κατερίνα Κανέλλη Caterine Canellis η οποία μένει μόνιμα στο Παρίσι, εκεί είχαμε γνωριστεί μάλιστα στο Grand Palais, και βρίσκεται εδώ με την γαλλική αποστολή, οργάνωση Mecenavie Mecenavie.
Γνώρισα επίσης μία καταπληκτική καλλιτέχνιδα (γλύπτρια) από την Αργεντινή την Maria Rosa Braile , τον Κουβανό Derwin Leiva Art Creations by Derwin Leiva με τους καταπληκτικούς πίνακες σε ποιότητα αλλά και τιμές, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο "Artexpo New York Best New Exchibitor Award 2019" καθώς και πολλόυς άλλους εξαιρετικούς καλλιτέχνες.