"Ο κύκλος των Αθλητών" KAITH ΧΟΡΤΗ : ΛΕΥΚΑΔΑ 2020

"Ο κύκλος των Αθλητών"  KAITH ΧΟΡΤΗ : ΛΕΥΚΑΔΑ 2020

"ΛΕΥΚΑΔΑ, Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ"

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη - Μπαζιώνη, Οικονομολόγος - Επικοινωνιολόγος. 

Η γνωστή καλλιτέχνης Καίτη Ματαφιά Χόρτη, έκανε μία έκθεση τον  Ιούλιο 2020 στη Λευκάδα, η οποία και ολοκληρώθηκε  με τον τίτλο "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ"          η οποία και ολοκληρώθηκε.

Πρόκειται για γλυπτά με μεταλικό υλικό, τα οποία εκτέθηκαν σε κεντρικό σημείο του νησιού. 

Στη συνέχεια, και όπως η ίδια η καλλιτέχνης μας ενημέρωσε, δώρισε το έργο της "Ερωδιός" φωτογραφία εξωφύλλου του άρθρου αυτού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, το οποίο και τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του Νοσοκομειου, με σχετική αφιέρωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι εξαιρετική η ευαισθησία πολλών καλλιτεχνών, στην προκειμένη περίπτωση της κας Χόρτη, σε προσφορές κοινωνικού χαρακτήρα με δωρεές των έργων τους. Αποδεικνύεται έτσι ότι η τέχνη είναι πάντα παρούσα τόσο στην προσφορά όσο και στην δημιουργία έργων με κοινωνικά μηνύματα των εποχών.

Στο τέλος του άρθρου παρουσιάζεται ένα πολύ ενδιαφέρον VIDEO με όλόκληρη την έκθεση.

Ακολουθεί δήλωση της ίδιας της καλλιτέχνιδας.

Image
Το έργο μου «Ερωδιός» βρήκε μια φιλόξενη γωνιά για να απαγκιάσει… Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω πως μετά από αίτημά μου για δωρεά του έργου μου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας -που έγινε εγκάρδια δεκτό από το διοικητή Ι. Μπάκαβο- ο «Ερωδιός» τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του νοσοκομείου με την αφιέρωσή του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι οι αφανείς ήρωες που φροντίζουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την υγεία μας. Τους οφείλουμε πολλά!
Εύχομαι ο «Ερωδιός» μου να επιφυλάσσει κάθε μέρα ένα χαμόγελο για τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Λευκάδας αλλά και για τους επισκέπτες του.
Οφείλω πολλές ευχαριστίες στο διοικητή Ι. Μπάκαβο που δέχτηκε άμεσα το αίτημά μου για δωρεά και τοποθέτηση του έργου μου σε περίοπτη θέση στην είσοδο του Νοσοκομείου.
Καίτη Ματαφιά Χόρτη
Ιούλιος 2020