ΕΕΤΕ παράσταση στο Υπουργείο Πολιτισμού

ΕΕΤΕ παράσταση στο Υπουργείο Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΕΤΕ 18/11/2020

Α. Π.: 3839

Πληρ.: Tηλ. 210. 3300 016            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΕΤΕ

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020 στις 13.00, θα γίνει παράσταση αντιπροσωπείας του ΔΣ του ΕΕΤΕ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το βασικό ζήτημα για το ΕΕΤΕ είναι το πώς θα μπορέσουν οι εικαστικοί -μέλη του ΕΕΤΕ, να επιβιώσουν την περίοδο των μέτρων που εφαρμόζονται, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι σε άλλους καλλιτεχνικούς κλάδους, να διεκδικήσουν ένα εργασιακό πλαίσιο που θα αποζημιώνει την εργασία τους και θα κατοχυρώνει το καλλιτεχνικό τους έργο.

Το θέμα αποζημίωσης, λήψης επιδόματος και γενικότερα των εργασιακών σχέσεων βασανίζει όλους τους εργαζόμενους που ζημιώνονται και τώρα και όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους νόμους για το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό κλπ.

Ειδικά για τα εικαστικά, η άρνηση, από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, εφαρμογής του ν. 2557/97 για τη διάθεση του 1% για τη δημιουργία και τοποθέτηση έργων εικαστικών τεχνών σε δημόσιους χώρους, στερεί τους εικαστικούς καλλιτέχνες από ένα σημαντικό για εργασιακό πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας και κοινωνικής λειτουργίας του έργου τους.

Αναγκαίο αίτημα, όχι του ΕΕΤΕ μα των καιρών μας, είναι τα εργασιακά μας δικαιώματα και η πρόσβαση του λαού στον πολιτισμό.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ θα κάνει παράσταση στο Υπουργείο Πολιτισμού την Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2020 στις 13.00 διεκδικώντας:

  1. Οικονομική στήριξη 534 ευρώ το μήνα (για όσο κρατάει η υγειονομική κρίση) με βάση το μητρώο του ΕΕΤΕ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλα τα μέλη του ΕΕΤΕ που πλήττονται.
  2. Αναστολή των χρεών σε τράπεζες, διαγραφή δόσεων και χρεών σε ρεύμα, τηλέφωνο, φυσ. αέριο, Δήμους, Τράπεζες και Ταμεία για το διάστημα από Μάρτιο 2020, έως όσο κρατάνε τα μέτρα για τον covid
  3. Κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από τη διαδικτυακή παρουσίαση των εκθέσεων και των εικαστικών έργων (σε όλες τις κατηγορίες των εικαστικών τεχνών).

Για το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ

71 ΔΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ προεδρος