ΚΟΝΤΑΡΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΝΤΑΡΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Ο Χρήστος Κονταρούδης

grandpalais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι Αρχιτέκτων Πολεοδόμος από το 1968 και επαγγελματίας ζωγράφος από το 2012.

Έχει την τιμή να είναι μέλος της παλαιότερης στον πλανήτη Ένωσης καλλιτεχνών (που ιδρύθηκε το 1663) της περίφημης Société des Artistes Français

Η επαγγελματική του διαδρομή χαράχτηκε από την συνεργασία του σε πέντε διεθνείς εταιρίες σε έργα Εθνικής και Διεθνούς εμβέλειας, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, Ευρώπης, και Ελλάδας.

Εικαστική διαδρομή

Η έμπνευση των έργων του προέρχεται από τα συναισθήματα του για κοινωνικά θέματα, πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα, υπερβατικούς οραματισμούς του ανθρώπινου νου, αλλά και φυσικά και φανταστικά τοπία και εικόνες της καθημερινότητας.

Για πρώτη φορά διεθνώς εκτέθηκαν έργα του το 1975 και 1976 στο Σικάγο και το Βανκούβερ στο διεθνές Forum Habitat, με θέμα την Ιστορική εξέλιξη των πόλεων. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, και ειδικότερα στο Παρίσι στα πλαίσια της Art Capital στο Grand Palais, τόσο στο  Salon des Artistes Independents (2014) όσο και στο  Salon des Artistes Français,  το 2015  με το έργο του « Μετανάστευση » και το 2017 με το έργο του   « Δόξα vs Απληστία »  και τον Φεβρουάριο (2020) εκτέθηκε στο ίδιο Salon το έργο του « Ματαιοδοξία ».    Έργα του επίσης έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Leo Tolstoy (Ρωσία), στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια της Art Box, και τρίπτυχο έργο πορτραίτων κατετάγη από την National Portrait Gallery στο 17% των συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Έχει επίσης λάβει μέρος στην Ελλάδα σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, και σε δύο ατομικές.

Υπογράφει με το όνομα Christos.k

Address : 46b Diligianni Str. Athens 14562 Greece

tel. +30 2108018922 / +30 6937099968 email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.christos-k.com

 

 

Αγαπητοί Kαλλιτέχνες, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να προβληθείτε μέσω αυτού του ιστότοπου Τέχνης, κοινοποιώντας στοιχεία της δουλειά σας.

Dear Artists, you are all welcome to  be part of this site promoting your artwork.