ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

Γράφει ηΜαίρη Κονταρούδη Οικονομολόγος - Επικοινωνιολόγος

Παρακολουθώντας την επικαιρότητα, η οποία μας απασχολεί έντονα, σχετικά με τον περίφημο κοροναϊό, και πάντα βεβαίως σχετικό με την Τέχνη που απασχολεί το χώρο αυτό, είδα κάτι το οποίο με εντυπωσίασε, συγκίνησε, συγκλόνησε και βέβαια απέδειξε για άλλη μία φορά το πόση δύναμη και ευρυματικότητα διαθέτει οανθρώπινος νους, που μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Είδα λοιπόν στο Youtube, συναυλία που δόθηκε σε άδεια αίθουσα στην Ιταλία, λόγω των γνωστών περιορισμών, η οποία όμως ήταν σε άμεση διαδικτυακή αναμετάδοση, και αντί χειροκροτημάτων τα εξαιρετικά πολλά emoji, likes και τα comments, έδωσαν στους καλλιτέχνες την αντίστοιχη αν όχι μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση από αυτή της άμεσης επαφής με το κοινό, κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τώρα.

Σε καμία περίπτωση βέβαια, δεν θα πρέπει να εννοηθεί με αυτό, ότι η ανθρώπινη επαφή δεν είναι πολύ σπουδαίο και αναγκαίο πράγμα, είναι το κύταρο των κοινωνιών, όμως τη δεδομενη περίοδο είναι πολύ βοηθητικό να επικοινωνούμε ΄εστω και έτσι.

Πιο συγκεκριμένα το Κουαρτέτο Dafne,  σπουδαίων μουσικών που απαρτίζεται από καθηγητές μουσικής, πραγματοποίησε συναυλία σε άδεια από θεατές αίθουσα, στην περίφημη  ΟπεραLa Fenice στην ερημωμένηΒενετία. 

 Στην αρχική φωτογραφία / video, η συγκλονιστική η υπόκλιση των καλλιτεχνών στοτέλος της συναυλίας, μπραστά στην κενή από θεατές αίθουσα.

Image