ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

AΠΟΝΟΜΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ International Architecture Awards 2019 Gala Dinner ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ The City and the World | Architectural Exhibition

Γράφει η Μαίρη Κονταρούδη Mary Konta, Οικονομολόγος Επικοινωνιολόγος.

Είναι τιμή για τη χώρα μας και την πόλη μας, την όμορφη Αθήνα, που τα τελευταία χρόνια ο φορέας απονομής των διεθνών Αρχιτεκτονικών Βραβείων The Chicago Athenaeum International Museum
αποφάσισε να απονέμει τα βραβεία στη σκιά του μεγαλύτερου συμπλέγματος αρχιτεκτονικού Έργου ανά τους αιώνες, της Ακρόπολης και του Παρθενώνα.
Το ξενοδοχείο που επελέγη να φιλοξενήσει την εκδήλωση απονομής είναι το Divani Palace Acropolis και η ταράτσα του είναι στην κυριολεξία δίπλα και κάτω από τα αρχαία μας αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.
Ο θεσμός απονομής Διεθνών Αρχιτεκτονικών Βραβείων International Architecture Awards, ιδρύθηκε το 2005, και οργανώθηκε από το The Chicago Athenaeum International Museum και το The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies
Είναι ο παλαιότερος δημόσιος ετήσιος εορτασμός της διεθνούς αρχιτεκτονικής και μελετά τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο και συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τον τίτλο του Παγκόσμιου Κτιρίου του Έτους.

Ο Θεσμός International Architecture Awards® (Διεθνή Αρχιτεκτονικά βραβεία) διοργανώνονται και απονέμονται από δύο μη κερδοσκοπικά Μουσεία ένα στις Η.Π.Α και άλλο ένα στην Ευρώπη, με κοινό σκοπό την διάδοση στο κοινό της διεθνούς αρχιτεκτονικής, και του βιομηχανικού σχεδιασμού.

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω κάτι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ενδιαφέρον για τους Έλληνες Αρχιτέκτονες. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και Ελληνικό Γραφείο το decaARCHITECTURE, για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε τα links για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, εφόσον τα βραβεία είναι ετήσια. Το Γραφείο "decaARCHITECTURE" , βραβεύτηκε για το Έργο του «Ring House | Crete, Greece», παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά συγχαρητήριά μας.

Image

Deca Architecture Architecture " Ring House "

Το EUROPEAN PRIZE FOR ARCHITECTURE 2019, μεγάλη τιμητική διάκριση, δόθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα Γραφεία το 21ου αιώνα στο Henning Larsen Architects με έδρα την Κοπενχάγη.

Image

Henning Larsen Architects

Ακολουθούν φωτογραφίες τόσο από το Gala και την απονομή των βραβείων όσο και από την Έκθεση και μερικά από τα βραβευθέντα έργα.

Image

Ομιλία του προέδρου Christian Narkiewicz-Laine

Image

το Gala το ξενοδοχείο Divani Palace στην Πλάκα

Image

Ο αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Καραλιάς και η Μαίρη Κονταρούδη στο Gala

Image

Αποψη της έκθεσης στο European Centre Athens Μητροπόλεως 74 Πλάκα

Image

Architects: Takenaka Corporation

Image

Architects: Kohn Pedersen Fox Associates

Image

Architects: Sanjay Puri Architects

Image

Architects: Plano Humano Arquitectos

Η Έκθεση The City and the World | Architectural Exhibition,
πατουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο The European Centre Athens, Μητροπόλεως 74, Πλάκα