Οταν η Τέχνη συναντά την επιχειρηματικότητα

Οταν η Τέχνη συναντά την επιχειρηματικότητα

Σ Υ Ν Ε Ν Τ Ε Υ Ξ Η

Όταν η Τέχνη συναντά την επιχειρηματικότητα.
Συνέντευξη με την Ντόρα Τερζή ιδιοκτήτρια και «ψυχή» του River Art.

της Μαίρης Κονταρούδη

Ο Νομός Ευρυτανίας, είναι πολύ αγαπημένος για μένα και τόπος καταγωγής μου. Την περιοχή τη γνωρίζω από μικρό παιδί όταν τα καλοκαίρια πηγαίναμε διακοπές στον παππού και τη γιαγιά. Τόπος φτωχός αλλά πλούσιος σε φυσικό περιβάλλον. Τα τελευταία όμως 20 και πλέον χρόνια έχει αναπτυχθεί και μεταβληθεί σε μία μικρή Ελβετία, τόσο σε φυσικό κάλλος, σε δημιουργίες χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων ski, rafting, horse riding ….. όσο και με υψηλής ποιότητας τουριστική υποδομή. Η τουριστική του περίοδος καλύπτει όλο το χρόνο και εξυπηρετεί τόσο χειμερινό όσο και καλοκαιρινό τουρισμό.

Οι μονάδες διαμονής και εστίασης προσφέρουν τα πάντα για να νοιώσει ο επισκέπτης / τουρίστας άνετα και καλοδεχούμενους σε υψηλής αισθητικής χώρους.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον, δεσπόζει ένας εντυπωσιακός χώρος το RIVER ART που συνδυάζει πολλά μαζί. Είναι Café Bar Bistro και Art Gallery. Βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου Καρπενησίου-Προυσσού στο έβδομο χιλιόμετρο.

Η «ψυχή» του χώρου είναι η Αρχιτέκτονας / Εικαστικός / Επιχειρηματίας κα Ντόρα Τερζή που μαζί με το σύζυγό της Νίκο έφτιαξαν αυτό τον υπέροχο χώρο, τον οποίο βλέποντάς εξωτερικά και μόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε προκαλέσει να τον επισκεφτείς.
Ο εξωτερικός χώρος «απλωμένος» σε 4 στρέμματα, έχει ένα εντυπωσιακό κεντρικό κτήριο όπου στεγάζονται όλες οι δραστηριότητες εκτός της Gallery, η οποία στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο μικρό σπιτάκι, στο μπροστινό μέρος του οικοπέδου. Στον κήπο έχει υπαίθρια έκθεση Έργων τέχνης, γεφυράκια, κουκλόσπιτα, νεράιδο-κατασκευές, κάρα στολισμένα, βότσαλα από το ποτάμι, δένδρο-ζαρντινιέρες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς αρμονικά δεμένα, κάνοντας ένα εξωπραγματικό σύνολο. Τα κτήρια, όλα οικολογικά, ξύλινα, είναι σε πολλά σημεία ζωγραφισμένα εξωτερικά και στολισμένα με αληθινά λουλούδια και άλλα λουλούδια δημιουργίας.

Image
Image
Image

Για το εσωτερικό δεν θα πω τίποτα, είναι αντίστοιχου κάλλους και καλλιτεχνίας με τον εξωτερικό, το δε service εκπληκτικό με σερβίτσια εντυπωσιακά (πάρτε τσάι του βουνού με μέλι και θα με θυμηθείτε), τα φαγητά και γλυκά σκέτες δημιουργίες. Το επιστέγασμα είναι το ποτό που προσφέρεται στο τέλος, το «ελιξίριο» όπως το ονόμασε η Ντόρα που είναι μείγμα από κρασί, μέλι και βότανα.

Δεν μπορούσε να μην με απασχολήσει η πολυσχιδής προσωπικότητα της ιδιοκτήτριας και δεν κρατήθηκα να μην της κάνω ερωτήσεις τις οποίες είχε την καλοσύνη να μου απαντήσει. Αρχίζω λοιπόν.

M.K  Έχετε φτιάξει μία δημιουργία η οποία πραγματικά εντυπωσιάζει θετικά. Πείτε μου πως βρεθήκατε κατ’ αρχάς στην περιοχή αυτή, έχετε καταγωγή ή απλώς σας άρεσε ??

N.T  Δεν έχω καταγωγή από την Ευρυτανία. Ήρθαμε για επαγγελματικούς λόγους
πριν από 20 χρόνια ,ενθουσιαστήκαμε και ερωτευτήκαμε αυτόν τον τόπο και
φτιάξαμε ένα σπιτάκι σε ένα μικρό όμορφο χωριό στο βουνό..Έτσι λοιπόν η
αγάπη μας για την Ευρυτανία έγινε πάθος και μετά από μερικά χρόνια πήραμε
την απόφαση να έρθουμε να ζήσουμε μόνιμα στην Ευρυτανία και να κάνουμε το
χόμπι επάγγελμα (μαγειρική ζαχαροπλαστική ) και το επάγγελμα χόμπι.
Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε το River art ένα χώρο έμπνευσης και φαντασίας....
με moto.. ..ζωγραφίζουμε πιάτα και μαγειρεύουμε πίνακες! !!

M.K Πριν ασχοληθείτε με αυτή τη δραστηριότητα, έχετε «υπηρετήσει» την Αρχιτεκτονική και τα Εικαστικά σε άλλους χώρους με άλλη μορφή ??

N.T Βεβαίως ασχολήθηκα με την διακόσμηση και την κατασκευή χώρων (κατοικίες
,επαγγελματικούς χώρους ,σχεδιασμός και κατασκευή επίπλων ) και φυσικά
με το πιο ενδιαφέρον αντικείμενο της δραστηριότητας μου την (εφαρμοσμένη
τεχνική ζωγραφικής σε όλα τα υλικά και αντικείμενα) Επίσης για πολλά
χρόνια φιλοτεχνούσα μεγάλες επιφάνειες (τοίχων, δαπέδων και οροφές) .27
χρόνια στο χώρο της κατασκευής και της δημιουργίας .Μια παράλληλη
δραστηριότητα ήταν και είναι επίσης η ζωγραφική σε ύφασμα και σε
αξεσουάρ μόδας!

Image
Image

M.K Πόσο ευχαριστημένη είστε από τον νέο τρόπο ζωής που επιλέξατε, και από την επιχείρησή σας επίσης, δεδομένου ότι το «εγχείρημά» σας, έγινε σε χρόνους χαλεπούς για την Ελλάδα, και εξαιρετικά δύσκολους για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

N.T Ευχαριστημένη είμαι έτσι και αλλιώς γιατί το όνειρο έγινε πραγματικότητα!
Ευχαριστημένη είμαι επίσης γιατί μέσα από αυτήν την επιχειρηματική μου
προσπάθεια ζουν πολλές οικογένειες και ας είναι πολύ δύσκολοι καιροί
ιδιαίτερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες!. Είμαι ζωντανή ,δημιουργική και
χορτασμένη ως άνθρωπος οπότε ζω το έργο που επέλεξα και πληρώνω ένα
τίμημα φυσικά για αυτό! Εργάζομαι περισσότερο από ποτέ ψυχικά και
σωματικά και αμείβομαι λιγότερο αλλά και τι έγινε; ΖΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. !

M.K Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη συνέχεια και τι ονειρεύεστε για την Τέχνη και την επιχείρησή σας.

N.T Θα ήθελα το River art να γίνει λόγος προορισμού για όλο τον κόσμο! Πιστεύω
ότι είτε καταλαβαίνεις είτε όχι.. .τι συμβαίνει μέσα σε αυτόν τον χώρο σίγουρα
αξίζει να το ζήσεις!

M.K Είναι προφανές ότι αυτό που κάνετε σας δίνει μεγάλη χαρά για το λόγο αυτό και το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό, και βγάζει πολύ συναίσθημα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την αγαπητή Ντόρα, το σύζυγό της και το προσωπικό τους χώρου, για τη άριστη φιλοξενία, την περιποίηση, και την ευγένεια. Θα σας έλθουμε ξανά σύντομα, και βεβαίως συστήνω ανεπιφύλακτα το χώρο σε όλους που θα επισκεφθούν την περιοχή .